Slovākijas tiesa patur spēkā spriedumu ar žurnālista Kucjaka slepkavību saistītajam uzņēmējam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Slovākijas augstākā tiesa paturējusi spēkā zemākās instances spriedumu lietā pret uzņēmēju Marjanu Kočneru, kas saistīts ar pētnieciskā žurnālista Jana Kucjaka slepkavību.

Lēmums pieņemts lietā, kas nav saistīta ar Kucjaka slepkavību, bet ar parādzīmju viltošanu par 69 miljoniem eiro, lai izkrāptu naudu no telekanāla "Markiza TV".

Tiesa Pezinokā februārī piesprieda Kočneram un bijušajam Slovākijas ekonomikas ministram Pavolam Rusko katram 19 gadu ilgu cietumsodu, un Augstākā tiesa paturēja šos spriedumus spēkā.

Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Pagājušā gada septembrī Slovākijas tiesa attaisnoja Kočneru apsūdzībās par Kucjaka un viņa līgavas Martinas Kušnirovas slepkavības pasūtīšanu.

Prokuratūra ir pārsūdzējusi šo spriedumu, bet Augstākā tiesa vēl nav pieņēmusi lēmumu šajā lietā.

Kucjaks un Kušnirovas tika nošauti savā mājā Veļka Mačā 2018.gada 21.februārī.

Kucjaks pētīja itāļu mafijas darbību Slovākijā un tās sakarus ar Slovākijas vadošajiem politiķiem, kā arī krāpšanu, kurā iesaistīti uzņēmēji, kam ir sakari ar politisko eliti.

Kucjaka raksts, kas tika publicēts jau pēc viņa nāves un atspoguļoja saistību starp itāļu mafiju un Slovākijas valdības darbiniekiem, izraisīja valstī masu protestus pret korupciju un Eiropas Savienības (ES) līdzekļu ļaunprātīgu izmantošanu. Tik plašas demonstrācijas valsts nebija pieredzējusi kopš komunisma krišanas, un to rezultātā no amata bija spiests atkāpties ilggadējais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu