ES pieprasa Bosnijai rūpēties par nelegālajiem imigrantiem (7)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti Bosnijā gaida rindā uz siltām pusdienām
Migranti Bosnijā gaida rindā uz siltām pusdienām Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) piektdien brīdinājusi Bosniju-Hercegovinu, ka gadījumā, ja netiks uzlabota valstī esošo nelegālo imigrantu situācija, tas var postoši ietekmēt valsts izredzes pievienoties blokam.

Nelegālo imigrantu situācija ir "nepieņemama un steidzami jārisina," norādījis ES diplomātiskā dienesta vadītāja Žozepa Borrelja pārstāvis Pēters Stano.

"Mēs viņus atkārtoti aicinām izveidot funkcionējošu efektīvu mehānismu, lai risinātu šo jautājumu, atceroties savus pienākumus, kas izriet gan no starptautiskajām saistībām, gan no centieniem iestāties ES," uzsvēris Stano.

"Ja Bosnija-Hercegovina nespēs izpildīt šīs prasības, būs sekas," brīdinājis Borrelja preses sekretārs, piebilstot, ka šī problēma negatīvi ietekmē valsts starptautisko reputāciju.

ANO janvāra sākumā konstatējusi, ka tūkstošiem nelegālo imigrantu, kas iestrēguši Bosnijā-Hercegovinā, spiesti uzturēties ļoti nepiemērotos apstākļos.

Viņiem jāmitinās nepiemērotās nometnēs, kur nav ūdens, elektrības, tualešu, dušu un apkures, norādījusi ANO Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

Nelegālo imigrantu izvietošanas centros Bosnijā-Hercegovinā atrodas aptuveni 6000 cilvēku. Mēģinājumi tos pārvietot līdz šim bijuši neveiksmīgi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu