Penss piezvanījis Harisai, lai apsveiktu viņu ar vēlēšanu uzvaru (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Maiks Penss
Maiks Penss Foto: AFP/SCANPIX

ASV viceprezidents Maiks Penss ir piezvanījis ievēlētajai viceprezidentei Kamalai Harisai, lai apsveiktu viņu ar vēlēšanu uzvaru, piektdien pavēstīja divi par šo sarunu informēti cilvēki.

Šī telefonsaruna ceturtdienas pēcpusdienā bija pirmais zināmais kontakts starp aizejošās un atnākošās administrācijas vadītājiem. ASV prezidents Donalds Tramps vēl nav kontaktējies ar ievēlēto prezidentu Džo Baidenu un ir atkārtoti apšaubījis Baidena uzvaras leģitimitāti.

Penss negaidītā kārtā kļuva par Baidena aizstāvi, pagājušajā nedēļā noraidot Trampa prasību neatzīt demokrātu vēlēšanu uzvaru, kad Penss vadīja Kongresa sesiju elektoru balsojuma apstiprināšanai.

Penss arī piedalīsies Baidena un Harisas inaugurācijā 20.janvārī, uz kuru Tramps ir atteicies ierasties.

Viens no cilvēkiem, kas informēti par Pensa un Kamalas telefonsarunu, nosauca to par "labu" un sacīja, ka Penss apsveicis savu pēcteci viceprezidenta amatā un piedāvājis savu palīdzību.

Baidens ir atzinīgi izteicies par Trampa lēmumu neierasties uz viņa inaugurāciju, bet arī sacījis, ka būs "pagodināts" ar Pensa piedalīšanos un ka ir svarīgi saglabāt "vēsturisku precedentu" attiecībā uz iespējami mierīgāku varas pāreju. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu