Āgenskalnā sprādzienā cietušajām ģimenēm piešķir 1000 eiro pabalstu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Melnsila iela 2
Melnsila iela 2 Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sešām Āgenskalnā sprādzienā cietušās mājas ģimenēm piešķirts 1000 eiro pabalsts, informē Rīgas domē.

 

Vēl divus pieteikumus krīzes pabalsta piešķiršanai paredzēts izskatīt šonedēļ.

Sprādzienā cietušās mājas iedzīvotāji ir paņēmuši savas personiskās mantas. Pašlaik tiek risināts jautājums par ēkas fasādes nostiprināšanu. Sprādziena dēļ tā ir atdalījusies un var uzkrist uz ielas.

Līdz ar to ielu satiksmei varēs tikai tad, kad šī bīstamība tiks novērsta.

Kā ziņots, naktī uz 31.decembri notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamajā mājā Melnsila ielā 2. Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks. Nelaimē cieta seši cilvēki, bet viens gāja bojā.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi.

Domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Inga Gulbe iepriekš klāstīja, ka sprādzienā cietušās mājas iemītniekiem joprojām ir iespēja izmantot pagaidu izmitināšanas vietu, un līdz šim saņemti divi iesniegumi no viena dzīvokļa iemītniekiem, taču viņi, visdrīzāk, pašvaldības piedāvāto mitekli neizmantos. Vēlāk, ņemot vērā lēmumu par mājas atjaunošanu vai nojaukšanu, iedzīvotāji var pretendēt uz pabalstu dzīvokļa atjaunošanai vai īres dzīvokli. Atbilstoši Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, palīdzības pabalsta summa tiek noteikta līdz 10 000 eiro.

Zināms, ka no 12 ēkā esošajiem dzīvokļiem pieci bijuši apdrošināti. Gulbe atzina, ka namā esošais pašvaldības dzīvoklis nav bijis apdrošināts, tāpēc ir apsverams deputātu piedāvājums apdrošināt pašvaldības dzīvokļus. Taču lēmuma pieņemšanai nepieciešami precīzi aprēķini.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu