Kas noticis ar Tauera kraukli? Ko vēsta leģenda par šo zīmi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kolāža: SIPA PRESS/Scanpix; Twitter.com/ravenmaster1

Slaveno Londonas Tauera kraukļu pulkā zaudējums: pazudis viens putns, un slaveno britu kraukļu sargi baidās, ka putns varētu būt miris. Pēc leģendas - Lielbritānijai tā ir visai drūma zīme par valsts nākotni. 

Saskaņā ar seno leģendu, ja tornī paliek mazāk kā seši kraukļi, valsts varētu būt lemta bojāejai. Tik ilgi, cik Tauerā dzīvos visi seši kraukļi, valstī valdīs labklājība un miers! 

Karalis Čārlzs II bija tas, kurš pasludināja, ka tornī vienmēr jādzīvo vismaz sešiem kraukļiem. 

Māņticīgākie briti par to patiešām ir nedaudz noraizējušies, ņemot vērā pandēmijas saasināšanos, Brexit grūtības un daudzās krīzes, kas saistītas ar karalisko ģimeni.

Viens no Tauera sargiem Kristofers Skaife, kurš šobrīd ir atbildīgs par kraukļu labklājību Londonas cietoksnī, kas savulaik kalpoja kā karaļu rezidence un pēc tam kļuva par cietumu, apstiprināja, ka viens no putniem pirms dažām nedēļām pazudis bez vēsts.

Kraukli sauc Merlina, un viņa ir pazīstama kā Tauera kraukļu karaliene.

Lai kraukļi neaizlidotu, viņu spārni tradicionāli tika apgriezti. Kraukļi drīkst klīst pa Tauera teritoriju. Pavisam nesen tomēr nolēma kraukļiem spārnus tik ļoti neapgriezt, lai ļautu tiem lidot un viņi var sasniegt torņa augšdaļu. Vienam no putniem, Merlinai, bija atļauts lidot pat uz Temzas piestātni, jo viņa vienmēr atgriezās, pateicoties īpašajai saiknei ar savu turētāju Kristoferu Skaifi. 

BBC Radio 4 raidījumā "Skyfe" ziņoja: “Merlina ir brīvību mīloša krauklis, par kuru ir zināms, ka viņa daudzas reizes ir arī pametusi torņa teritoriju. Es viņai esmu labi pazīstama persona, un parasti viņa atgriežas, taču šoreiz tas nenotika. Tāpēc es baidos, ka viņa vairs nav ar mums."

 Ja Merlinas nāve tiks apstiprināta, tas nozīmēs, ka tornī ir palikuši tikai seši kraukļi. Ja vēl divi no tiem pazudīs vai mirs, tad gan senais cietoksnis, gan valstība kritīs, un valdīs haoss - tā rakstīts senajā leģendā.

Kristofers Skaife uzsvēra, ka tomēr viens putns vienmēr esot rezervē.

„Mums Londonas tornī ir septiņi kraukļi, seši kalpo karaliskajam pienākumam un sargā Taueru. Tā kā mums ir viens rezervē, tad šobrīd mums viss ir kārtībā,” pārliecināja putnu kopējs.

Oficiālā paziņojumā Tauera Twitter kontā bija pausta cerība, ka Merlinu aizstās putns no viņas pēctečiem. "Nav nekas neparasts, ka mūsu kraukļi pamet cietokšņa sienas, bet brīvību mīlošā Merlina vienmēr atgriezās tornī, pie kraukļiem," teikts vēstījumā. "Tagad tornī mums ir septiņi kraukļi - par vienu vairāk nekā nepieciešamie seši, tāpēc mums nav tūlītēju plānu aizpildīt Merlinas vakanci.

Laika gaitā mēs tomēr ceram, ka jaunais putns no mūsu audzēšanas programmas spēs tikt galā ar nopietno izaicinājumu turpināt Merilinas pienākumus.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu