Baidens uzreiz parakstīs rīkojumus imigrācijas, vides un pandēmijas politikas jomās (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: Shutterstock

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens trešdien sāks savas administrācijas darbu, parakstot rīkojumus, lai atjaunotu ASV dalību Parīzes klimata paktā un Pasaules Veselības organizācijā, pavēstīja Baidena palīgi.

Baidens nākamajās stundās pēc inaugurācijas parakstīs 17 rīkojumus un lēmumus, lai norobežotos no līdzšinējā prezidenta Donalda Trampa kursa un iezīmētu jaunus ceļus migrācijas, vides, ekonomikas un pandēmijas apkarošanas jomās.

Baidens atcels Trampa ieviesto ieceļošanas aizliegumu no vairākām pārsvarā musulmaņu apdzīvotām valstīm, kā arī apturēs mūra celtniecību uz robežas ar Meksiku.

Jaunais prezidents arī noteiks masku valkāšanas prasību federālajās iestādēs, šādi cenošoties sekmēt Covid-19 izplatības apturēšanu, atjaunos dabas aizsardzības zonas, centīsies iesaldēt lēmumus par izlikšanu no mājokļiem un aizsargāt tos, kas pandēmijas dēļ nespēj samaksāt hipotekāros kredītus.

Baidens arī plāno nosūtīt Kongresam likumprojektu, lai reformētu imigrācijas politiku un nodrošinātu ceļu uz pilsonību miljoniem nedokumentēto imigrantu, kas dzīvo valstī.

Baidens "ne tikai labos Trampa administrācijas nodarīto smago kaitējumu, bet arī sāks virzīt valsti uz priekšu", teikts jaunievēlētā prezidenta palīgu paziņojumā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu