Bezdarbniekus plāno iesaistīt darbā sabiedrības labā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina biedrības, nodibinājumus un augstākās izglītības iestādes pieteikties pasākuma "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība" īstenošanai, iesaistot darbā sabiedrības labā bezdarbniekus vecumā no 18 līdz 29 gadiem un bezdarbniekus ar invaliditāti.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja aģentūrā, biedrībām un nodibinājumiem tā ir iespēja darbā sabiedrības labā iesaistīt centīgus palīgus, bet augstākās izglītības iestādēm - iespēja akadēmiskā un pētnieciskā darba veikšanai piesaistīt enerģiskus un perspektīvus studentus.

Savukārt NVA reģistrētie jaunieši un bezdarbnieki ar invaliditāti, piedaloties pasākumā, varēs iegūt darbam nepieciešamo pieredzi un attīstīt darba iemaņas.

Pieteikumus pasākuma īstenošanai pieņem visas NVA filiāles visā Latvijā.

Aģentūrā informēja, ka bezdarbniekam, kas piedalās pasākumā, NVA maksā stipendiju - 10 eiro dienā. Stipendijas apmērs mēnesī tiek aprēķināts atbilstoši nostrādātām dienām. Tāpat bezdarbnieks tiek apdrošināts pret nelaimes gadījumiem, un NVA apmaksā arī obligātās veselības pārbaudes, ja tās ir paredzētas normatīvajos aktos, kā arī kompensē izdevumus individuālo aizsarglīdzekļu iegādei Covid-19 apdraudējuma mazināšanai.

Viena bezdarbnieka iesaistes ilgums pasākumā ir no diviem līdz sešiem mēnešiem.

Lai pieteiktos pasākuma īstenošanai, biedrībām un nodibinājumiem jāaizpilda NVA tīmekļvietnē pieejamais pieteikums, savukārt augstākās izglītības iestādēm jāaizpilda pieteikums, kuram jāpievieno arī pielikums.

Tad aizpildītais pieteikums jāiesniedz NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā tiks īstenots pasākums. Pieteikums pasākumam jāiesniedz NVA filiālē klātienē vai ar pasta starpniecību, vai elektroniski - parakstot dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz NVA filiāles e-pastu.

Pieteikumus izvērtēs NVA filiāles aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenotāju izvēles komisija un informēs pieteikumu iesniedzējus par pieņemto lēmumu.

Aģentūrā informēja, ka pasākums "Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība" tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projektā "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem", un 2020.gadā 193 bezdarbnieki dalību pasākumā uzsākuši biedrībās un nodibinājumos, bet 49 studenti bezdarbnieki - augstākās izglītības iestādēs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu