Tihanovskai Igaunijā piešķirts ordenis par īpašiem nopelniem (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svetlana Tihanovska.
Svetlana Tihanovska. Foto: Reuters / Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līderei Svetlanai Tihanovskai piešķirts Igaunijas Ārlietu ministrijas ordenis "Par nopelniem", ziņo raidorganizācija ERR.

Pavisam šogad piešķirts 31 ordenis, norāda ministrija. Tāds pasniegts arī Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, kā arī bijušajam Lietuvas ārlietu ministram Linam Linkevičam, kurš ir aktīvs Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas aizstāvis.

Ordenis tiek piešķirts diplomātiem, žurnālistiem, bijušajiem un esošajiem ārlietu ministriem un sabiedrībā pazīstamām personām par nopelniem Igaunijas neatkarības sargāšanā un Igaunijas interešu aizstāvību starptautiskā līmenī.

"Tikšanās laikā ar [Igaunijas ārlietu ministru Urmasu] Reinsalu, mani pagodināja ar ordeni "Par nopelniem" par mūsu brīvības cīņu un būšanu spēcīgam Igaunijas sabiedrotajam," preses konferencē sacīja Tihanovska, kura atrodas divu dienu vizītē Tallinā. "Vēlos personīgi pateikties. Liels paldies."

"Šogad mēs skatāmies caur starptautisko prizmu," norāda Reinsalu. "Kā vēlēts ANO Drošības padomes loceklis esam daudz vairāk nekā jebkad iepriekš iesaistīti diskusijās par starptautisko drošību.

Lepojos, ka Igaunijai ir tik daudz draugu, ar kuriem tā var rēķināties. Tie ir cilvēki, kuri palīdz padarīt Igauniju diženāku un spēcīgāku."

Igaunijas aizejošais premjerministrs Jiri Ratass, piektdien Tallinā tiekoties ar Tihanovsku, apliecinājis viņai Igaunijas atbalstu centieniem panākt demokrātiju Baltkrievijā.

"Baltkrievijas tautas drosme atstāj dziļu iespaidu, tomēr situācija valstī neuzlabojas. Protesti, iestājoties par demokrātiju un cilvēktiesībām, turpinās, par spīti tam, ka tos apspiež varasiestādes," sacījis Ratass.

Viņš apliecinājis Tihanovskai, ka Baltkrievijas tautas liktenis Igaunijai ir svarīgs.

"Mēs atbalstīsim jūs starptautiskajā arēnā, kad vien tas būs iespējams, un izrādīsim savu solidaritāti," sacījis Igaunijas premjers.

"Baltkrievijas Republikai ir tikai viens iespējamais ceļš - brīvas un demokrātiskas vēlēšanas," teicis Ratass. 

Viņš piebildis, ka Igaunija visos iespējamajos veidos turpinās atbalstīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību.

Tihanovska ieradusies Tallinā, lai piektdien piedalītos Igaunijas rīkotā ANO Drošības padomes virtuālajā sanāksmē par mediju brīvību Baltkrievijā.

Igaunija pašlaik ir ANO Drošības padomes nepastāvīgā dalībvalsts.

Ceturtdien Tihanovska tikās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu