Trampa otrais impīčments: internetā izteikti draudi ASV kongresmeņiem (5)

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV bijušais prezidents Donalds Tramps
ASV bijušais prezidents Donalds Tramps Foto: CNP/AdMedia/SIPA

ASV federālo tiesībsargājošo struktūru amatpersonas izvērtē draudus, kas, tuvojoties bijušā prezidenta Donalda Trampa impīčmenta prāvai, izteikti vairākiem Kongresa locekļiem, arī sarunas tīmekļa forumos par likumdevēju nogalināšanu vai uzbrukumiem pie ASV Kapitolija ēkas, ziņu aģentūrai "Associated Press" apliecināja ASV amatpersona.

Draudu konkrētība un ticamība ir dažāda, sacīja amatpersona, kas tikusi informēta par šo jautājumu. Pamatā tie publicēti tīmekļa tērzētavās, cita starpā arī minot iespējas uzbrukt Kongresa locekļiem, kad viņi impīčmenta prāvas gaitā būtu ceļā uz Kapitoliju vai no tā.

Likumsargi jau sākuši gatavot plānus iespējai, ka bruņoti protestētāji var atgriezties galvaspilsētā, kad Senātā 8.februāra nedēļā sāksies Trampa impīčmenta prāva.

Jau vēstīts, ka vairāki simti Trampa atbalstītāju 6.janvārī Vašingtonā iebruka Savienoto Valstu Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Tramps 13.janvārī kļuva par pirmo ASV prezidentu, par kura impīčmentu divreiz nobalsojusi Pārstāvju palāta.

Šoreiz impīčmenta balsojums tika rīkots par Trampam izvirzītu apsūdzību "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu Kapitolijā.

Lai bijušo prezidentu notiesātu, Senātā būs nepieciešams divu trešdaļu vairākums. Nav skaidrs, cik daudzi republikāņi varētu pievienoties demokrātiem šādā balsojumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu