Jakutijas šamanis atkal nogādāts psihiatriskajā slimnīcā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs
Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš iepriekš vairākas reizes mēģināja ar kājām no Sibīrijas aiziet līdz Maskavai, lai “izdzītu” prezidentu Vladimiru Putinu, atkal nogādāts psihiatriskajā slimnīcā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Gabiševs slimnīcā nogādāts piespiedu kārtā, jo viņš esot kategoriski atteicies iziet iepriekš viņam noteikto ārstniecības kursu. 

Gabiševu policija aizturēja 27.janvārī. Kā vēsta organizācija “Pravozašita otkritki”, policisti viņa mājai izlauzuši durvis, kā arī konfiscējuši viņa personīgās lietas. 

Vēlāk Izmeklēšanas komisija sākusi lietu par vardarbības lietošanu pret policistiem pārmeklēšanas laikā. 

Kā skaidroja Jakutijas psihoneiroloģiskajā slimnīcā, Gabiševs 2020.gadā jau atradās slimnīcā, kurš viņš tika novērots un ārstēts no jūlija līdz decembrim. Tomēr decembrī viņš esot paziņojis, ka ārstēšanu turpināt negrasoties, un devies mājās. 

Slimnīcas ārsti vērsušies pēc palīdzības policijā, kas Gabiševu slimnīcā nogādājusi piespiedu kārtā. 

Šomēnes Gabiševs paziņoja par plāniem atkal doties uz Maskavu, šoreiz solot ceļu veikt baltā zirgā. Jaunāko ceļojumu uz Maskavu Gabiševs plānoja sākt šā gada martā. 

Šis būs jau ceturtais šamaņa Gabiševa mēģinājums nokļūt Maskavā.  

2019.gada pavasarī Gabiševs kājām sāka iet 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, lai tur veiktu “dēmona Putina izdzīšanas rituālu”. Gabiševs tika aizturēts pa ceļam, un pret viņu tika ierosinātas vairākas lietas. Viņam arī tika noteikta piespiedu psihiatriskā ekspertīze.  

2019.gada decembrī Gabiševs paziņoja par otro mēģinājumu, tomēr pavisam neilgi pēc šā paziņojuma viņš atkal tika aizturēts.  

Trešo mēģinājumu aiziet līdz Maskavai šamanis plānoja 2020.gada martā, bet pēc tam pārcēla uz vasaru. Arī šis mēģinājums neizdevās, jo maijā Gabiševs tika aizturēts un ievietots psihiatriskajā slimnīcā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu