Jakutijas šamanis atkal pošas uz Maskavu: šoreiz jāšot baltā zirgā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jakutijas pašpasludinātais šamanis Aleksandrs Gabiševs, kurš iepriekš vairākas reizes mēģināja ar kājām no Sibīrijas aiziet līdz Maskavai, lai “izdzītu” prezidentu Vladimiru Putinu, paziņojis par plāniem atkal doties uz Maskavu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Šoreiz šamanis ceļu uz Maskavu mērošot baltā zirgā. 

Jaunākais ceļojums uz Maskavu tikšot sākts šā gada martā. Konkrētu pasākuma mērķi Gabiševs pagaidām nav minējis. 

Gabiševs ceļā dosies no Jakutskas, bet vairāki brīvprātīgie viņam pievienosies Irkutskā. Brīvprātīgie ceļu uz Krievijas gatavojas veikt automašīnās. 

Šis būs jau ceturtais šamaņa Gabiševa mēģinājums nokļūt Maskavā. 

2019.gada pavasarī Gabiševs kājām sāka iet 8000 kilometru garo ceļu no Jakutskas uz Maskavu, lai tur veiktu “dēmona Putina izdzīšanas rituālu”. Gabiševs tika aizturēts pa ceļam un pret viņu tika ierosinātas vairākas lietas. Viņam arī tika noteikta piespiedu psihiatriskā ekspertīze. 

2019.gada decembrī Gabiševs paziņoja par otro mēģinājumu, tomēr pavisam neilgi pēc šī paziņojuma viņš atkal tika aizturēts. 

Trešo mēģinājumu aiziet līdz Maskavai šamanis plānoja 2020.gada martā, bet pēc tam pārcēla uz vasaru. Arī šis mēģinājums neizdevās, jo maijā Gabiševs tika aizturēts un ievietos psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš pavadīja aptuveni divus mēnešus. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu