Ielas kļūst tīrākas: pie vīrieša atrod MDMA tabletes un vairāk nekā kilogramu "zālītes"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki 25.janvārī aizturēja 1998.gadā dzimušu vīrieti, atrodot - 7806 MDMA tabletes, aptuveni 22 gramus kokaīna un vairāk nekā kilogramu marihuānas, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Ance Rozīte.

Viņa sacīja, ka tika saņemta informācija par kādu personu, kura, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. 25.janvārī Rīgas Teikas iecirkņa policisti pārbaudīja saņemto informāciju par konkrēto personu un Rīgā, Purvciema mikrorajonā, aizturēja 1998.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada un atsavināja 500 MDMA tabletes.

Likumsargi kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu arī aizturētā vīrieša dzīvesvietā - Torņkalna mikrorajonā. Tur tika atrastas un atsavinātas vēl 7306 MDMA tabletes, aptuveni 22 grami kokaīna un vairāk nekā kilograms marihuānas. Tāpat vīrieša dzīvesvietā atrastas un atsavinātas 37 patronas, aptvere, klusinātājs un nereģistrēts šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kuram nozīmētas ekspertīzes, kā arī skaidra nauda 11 715 eiro apmērā.

Policijā par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1panta trešās daļas, proti par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētais 1998.gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un nav bijis tiesāts. Šī gada 27.janvārī tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu