General Motors paziņo, kad pārtrauks ražot benzīna un dīzeļdzinēju mašīnas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
General Motors izpilddirektore Mērija Barra
General Motors izpilddirektore Mērija Barra Foto: General Motors

General Motors koncerns pievienojies tiem autoražotājiem, kuri jau nosprauduši konkrētu mērķi pārtraukt iekšdedzes dzinēja automašīnu izlaidi. Tas gan nenotiks rīt vai nākamgad, bet gan periodā līdz 2035.gadam.

GM izpilddirektore Mērija Barra paziņojusi, ka 2035.gadā visa koncerna modeļu klāsts būs pārgājis uz elektropiedziņu, savukārt līdz 2040.gadam ir iecerēts uzņēmumam kļūt CO2 izmešu neitrālam.

Pārmaiņas neies secen arī tādām leģendām kā Corvette, kam agri vai vēlu nāksies atvadīties no V8 motoru gammas. Bet, kā jau minēts, tas nenotiks uzreiz, bet gan 14 gadu ilgā periodā. 

Vienlaikus GM ir iecerējuši paātrināt zaļo tehnoloģiju ieviešanu izlaist un veselu lērumu jaunu elektrificēto auto. Patlaban plāns paredz līdz 2025.gadam sagatavot 30 dažādu koncerna zīmolu un modeļu elektromobiļus. Tiem jau ir pieskaitīts pērn prezentētais elektriskais Hummer EV, kā arī gaidāmie Cadillac un Chevrolet elektriskie krosoveri.

"General Motors kopā ar valdībām un kompānijām no visas pasaules strādā, lai radītu drošāku, ekoloģiskāku un labāku vidi. Mēs aicinām arī citus sekot mūsu piemēram un pozitīvi ietekmēt ne tikai nozari, bet visu ekonomiku kopumā," norāda Barra.

Arī koncerna rūpnīcas kļūs "zaļas". ASV rūpnīcas deviņu gadu laikā plāno pāriet uz atjaunojamās enerģijas izmantošanu. Pārējās GM rūpnīcas citviet pasaulē sekos periodā līdz 2035. gadam. Tādējādi uzņēmums, kas piedalās Parīzes klimata nolīgumā, gatavojas realizēt ambiciozu plānu līdz 2040.gadam oglekļa emisijas samazināt līdz nullei.

Virtuālajā plaša patēriņa elektronikas izstādē CES, kas norisinājās janvāra vidū, GM paziņoja par četriem jauniem elektriskajiem transportlīdzekļiem, kuru pamatā būs Ultium platforma jeb Flexible Global EV, uz kuras būvēts arī pagājušā gada rudenī prezentētais GMC Hummer EV. Atdzimis elektromobiļa formā, leģendārais pikaps jaudīgākajā versijā ir aprīkots ar trim elektromotoriem, kas kopā attīsta 1014 zirgspēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu