Jaunā stūre var radīt problēmas Tesla automobiļiem (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Tesla Motors

Pagājušajā nedēļā vēstījām, ka Tesla Model S un Model X ir veikta deviņos gados pirmā interjera modernizācija, kuras viens no centrālajiem elementiem un arī vadītāja galvenais darbarīks, stūre, vairs nav apaļš, bet gan atgādina lidmašīnas stūres iekārtu.

Jaunās Tesla stūres attēli izraisīja diezgan plašu rezonansi un tika uzņemti ar pozitīvām atsauksmēm, taču izskatās, ka tā var radīt arī sarežģījumus. Tie var rasties, ja auto neatbildīs visām drošības prasībām.

ASV Nacionālā lielceļu satiksmes drošības administrācija (NHTSA) norāda, ka tai nepieciešams vairāk informācijas no ražotāja par jauno stūres iekārtu. Tikai tad administrācijas eksperti varēs spriest, vai auto atbilst standartiem, neietekmē drošību un ir laižams tirgū.

Jādomā, ka Tesla Motors inženieri izstrādes gaitā bija pietiekami tālredzīgi un paredzēja visas iespējamās situācijas - sākot no pielaides lieguma, kā dēļ nāktos atgriezties pie garlaicīgi apaļas stūres, līdz pilnīgai atbilstībai visām prasībām. Vienlaikus pastāv arī varbūtība, ka izplatītajos publicitātes attēlos izmantota stūres iekārta, kādu nemaz nav paredzēts laist masveida ražošanā, un tā kalpo tikai intereses kāpināšanai.

Uzņēmumam gan nav svešas situācijas, kad jaunam produktam, iespējams, jāveic izmaiņas konstrukcijā, jo tas neiekļaujas standartos. Tā, piemēram, 2019.gadā prezentētais Cybertruck visiem ir palicis atmiņā ar militāro virsbūves dizainu, taču tajā var nākties veikt korekcijas, lai pikaps atbilstu pasažieru un gājēju drošības prasībām. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu