Trampu Nobela Miera prēmijai izvirzījis Igaunijas EP deputāts (2)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, Igaunijas Konservatīvo Tautu partiju (EKRE) pārstāvis Jāks Madisons.
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps, Igaunijas Konservatīvo Tautu partiju (EKRE) pārstāvis Jāks Madisons. Foto: Evan El-Amin, Shutterstock, Reuters/Scanpix. Kolāža:TVNET

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Igaunijas izvirzījis Nobela Miera prēmijai bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta raidorganizācija "Euronews".

Igaunijas Konservatīvo Tautas partiju (EKRE) pārstāvošais Jāks Madisons sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka Tramps esot veicinājis stabilitāti Tuvajos Austrumos.

"Donalds Tramps ir pirmais ASV prezidents pēdējo 30 gadu laikā, kura termiņa laikā valsts nav sākusi nevienu karu," viņš norādīja. "Turklāt viņa administrācijas laikā Tuvajos Austrumos panākti vairāki miera līgumi, palīdzot nodrošināt stabilitāti reģionā un mieru."

Madisons atklāja, ka nomināciju esot iesniedzis 31.janvārī, "tieši divas stundas" pirms termiņa beigām.

Tiesības ierosināt kandidatūras uz Nobela miera prēmiju ir parlamentu un valdību locekļiem, universitāšu profesoriem un līdzšinējiem prēmijas laureātiem.

"Es noteikti neesmu vienīgais, kurš nominēja šo kandidātu, bet, kā zinām, jo vairāk pieteicēju, jo lielākas cerības uz veiksmīgu iznākumu," sacīja Madisons. "Tad jau redzēsim, kam tiks pasniegta Nobela Miera prēmija."

Pagājušā gada septembrī Trampa kandidatūru izvirzīja galēji labējs deputāts no Norvēģijas.

Partijas EKRE, kas janvārī zaudēja vietu valdošajā koalīcijā, pārstāvis Marts Helme izpelnījās nopēlumu par to, ka jauno ASV prezidentu Džo Baidenu nodēvēja par "korumpētu personāžu", un pauda šaubas par ASV prezidenta vēlēšanu godīgumu, atkārtojot Trampa popularizētu sazvērestības teoriju, kurai viņš nav varējis sniegt pierādījumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu