Austrālijā bērnistabu "okupējuši" kanibālisku zirnekļu pulki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Sīku solīšu dipoņa bērnistabā allaž ir priecīga un patīkama skaņa, tiesa, tikai ne tajā gadījumā, ja mazās kājeles pieder simtiem zirnekļu mazuļu.

“Mana draudzene Sidnejā iegāja savas meitas istabā un atklāja šo,” savā “Twitter” kontā rakstīja Pītija Rodžersa. 

Rodžersas draudzene, kura vēlējās palikt anonīma, uzņēma video un fotogrāfijas pēc tam, kad viņas meita paziņoja, ka viņas istabā ir vesels zirnekļu bars, vēstīts Austrālijas ziņu izdevumā “ABC”. 

Kad Rodžersas draudzene devās apskatīt meitas istabu, viņa atklāja, ka vienā istabas stūrī ir kādi 50 vai 60 zirnekļi un tas nav tik traki. Tiesa, tūliņ viņa ieraudzīja otru istabas stūri pie griestiem, kurā bija sapulcējušies divtik vairāk zirnekļu. 

“Tie ir tik mīlīgi,” viņa izsaucās video. 

Izpētot zirnekļus tuvāk, sieviete secināja, ka tie ir medniekzirnekļa mazuļi. Šī zirnekļu suga Austrālijā un citās vietās, kur ir silts klimats, ir ļoti izplatīta.  

Vasaras laikā Austrālijā medniekzirnekļu populācijas palielinās, tāpēc nav nekas neparasts, ja šie zirnekļi patveras arī cilvēku mājokļos. Tajā pašā nedēļā arī citi Sidnejas iedzīvotāji ziņoja par zirnekļiem savās dzīvesvietās. Tas, visticamāk, ir tāpēc, ka pēdējās nedēļās Austrālijā valda karstums un mitrums. Medniekzirnekļi bieži vien šādos apstākļos mēdz patverties cilvēku mājokļos, kur ir daudz tumšu vietu, kur paslēpties. Zirnekļu mātītes šādās vietās arī var dēt olas. 

Zems gaisa spiediens ir viens no iemesliem, kāpēc mēdz pārplīst olu maisi. Viens šāds maiss satur simtiem medniekzirnekļu mazuļu, novedot pie tā, kas redzams video. Tiesa, šie zirnekļu pulki ilgi neuzkavēsies tur, jo medniekzirneklēni ir kanibāli, proti, tie vienas līdz divu dienu laikā viens otru burtiski apēdīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu