Vācija brīdina Krieviju par ES sankcijām Navaļnija ieslodzīšanas dēļ (13)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/Scanpix, Shutterstock. Kolāža: TVNET

Vācija trešdien brīdinājusi Krieviju, ka var tikt paplašinātas pret to vērstās Eiropas Savienības (ES) sankcijas saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija ieslodzīšanu.

Maskavas tiesa otrdien apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

"Pēc šī sprieduma tagad notiks sarunas arī starp ES partneriem. Tālākas sankcijas nevar izslēgt," paziņoja Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts.

Viņš uzsvēra, ka tiesas spriedums ir "tālu no konstitucionālajiem principiem", un atkārtoja Merkeles aicinājumu atbrīvot Navaļniju.

Tajā pašā laikā Vācija turpina atbalstīt pretrunīgi vērtēto gāzesvada "Nord Stream 2" būvniecību.

ASV un vairākas Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp Baltijas valstis un Polija, ir asi kritizējušas šī gāzesvada būvniecību, jo tas vairo Eiropas atkarību no Krievijas dabasgāzes piegādēm un Maskava to vēlas izmantot kā politisku instrumentu.

Tomēr Merkele līdz šim projektu aizstāvējusi, un decembrī pēc gandrīz gadu ilgās pauzes, kas bija iestājusies Vašingtonas noteikto sankciju dēļ, tika atsākta gāzesvada būvniecība.

Vācijas valdība pirmdien paziņoja, ka tā nav mainījusi savu "pamatnostāju" attiecībā uz atbalstu projektam.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu