Sociālās aprūpes centru darbinieku vēlme vakcinēties pret Covid-19 pagaidām ir zema (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Sociālās aprūpes centrs. Ilustratīvs attēls
Sociālās aprūpes centrs. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Sociālās aprūpes centru darbinieku vidū pagaidām novērota zema vēlme vakcinēties pret Covid-19, pavēstīja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

 

Ja centru iemītnieku vidū vēlmi vakcinēties izteikuši aptuveni 90%, tad darbinieku vidū šis īpatsvars ir krietni zemāks, skaidroja ministrijā.

Darbinieku zemā motivācija vakcinēties ministrijas ieskatā nav kāda viena konkrēta iemesla dēļ, bet gan drīzāk vairāku faktoru kopums. "Problēma ar darbiniekiem ir, un tā ir skaidri redzama," atzina ministrijas pārstāvis.

Viņš tostarp skaidro, ka vakcinācija, protams, ir brīvprātīga, līdz ar to motivāciju iecerēts celt, skaidrojot un informējot darbiniekus citu starpā par vakcīnu drošumu un efektivitāti. Šajā sakarā ministrija ir arī vērsusies pie Vakcinācijas projekta biroja.

Vienlaikus ministrijā atzīmē, ka vakcinācijas izbraukumi uz aprūpes centriem nenotiks tikai vienu reizi, proti, ja kāds nākotnē pārdomās, tad būs iespēja vakcinēties arī vēlāk.

Jau ziņots, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā LM Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Aldis Dūdiņš atklāja, ka viņu satrauc atsevišķu sociālās aprūpes iestāžu darbinieku nevēlēšanās vakcinēties.

Runājot par gaidāmo vakcinēšanās procesu sociālās aprūpes iestādēs, Dūdiņš norādīja, ka vakcinācija ir brīvprātīga un nav piespiedu pasākums, taču ministriju satrauc sociālās aprūpes iestāžu darbinieku nevēlēšanās vakcinēties.

"Mēs esam sākuši vākt informāciju par vakcinēšanos, taču mums parādās viena lieta. Es negribu saukt nevienu iestādi vārdā, bet ir viens pašvaldības aprūpes centrs, kur 95% klienti izsaka gatavību vakcinēties, bet visi tā darbinieki nevēlas vakcinēties," uzsvēra Dūdiņš.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu