Dānijā turpinās protesti pret Covid-19 ierobežojumiem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Dānijā
Protesti Dānijā Foto: RITZAU SCANPIX / via REUTERS

Simtiem cilvēku sestdienas vakarā izgājuši Kopenhāgenas ielās, lai protestētu pret Dānijā noteiktajiem ierobežojumiem cīņā pret Covid-19 un valdības ieceri ieviest digitālu vakcinācijas sertifikātu.

Pie parlamenta ēkas sapulcējās aptuveni 600 protestētāju. Vislielāko neapmierinātību viņu vidū izraisījis valdības plāns izstrādāt digitālas vakcīnas pases, lai atvieglotu ceļošanu uz ārvalstīm un atkal atvērtu sabiedrību.

Protestu organizatori uzskata, ka šādas pases netīši uzliktu cilvēkiem par pienākumu vakcinēties un tādējādi vēl vairāk ierobežotu personas brīvības.

Vakcinēšanās Dānijā nav obligāta.

Protestētāji ar lāpām devās gājienā pa Kopenhāgenas centru, skandējot "Mums pietiek" un "Brīvību Dānijai".

Protestētāju plakātā Dānijas premjerministre Mete Fredriksena bija attēlota līdzīga Ziemeļkorejas diktatoram Kimam Čenunam.

Par drošību protestu laikā gādāja liels skaits policistu, un demonstrācija noritēja visumā mierīgi.

Pirms divām nedēļām līdzīgos protestos tika sadedzināta lelle, kas atgādināja premjerministri. Saistībā ar to divi cilvēki tika aizturēti par draudiem Fredriksenai.

Dānijā ar tās 5,8 miljoniem iedzīvotāju reģistrēti aptuveni 200 000 jaunā koronavīrusa gadījumu, bet 2200 cilvēki miruši no Covid-19.

Lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos, Dānijā slēgti bāri, restorāni un veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces. Valdība šos ierobežojumus pagarinājusi līdz vismaz 28.februārim.

Taču no pirmdienas darbu varēs atsākt pamatskolas.

 
Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu