Bijušais Rīgas lidostas Drošības departamenta direktors apsūdzēts aplokšņu algu maksāšanā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Elle Aon, Shutterstock.

Prokuratūra ir nodevusi tiesai krimināllietu, kurā par tā dēvēto "aplokšņu algu" maksāšanu vairāk nekā 23 543 eiro apmērā apsūdzēts uzņēmējs, bijušais Jelgavas domes deputāts un Rīgas lidostas Drošības departamenta direktors Saulvedis Šalājevs.

 

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka informēja, ka saskaņā ar apsūdzību kādas apsardzes firmas atbildīgā persona laikā no 2017.gada aprīļa līdz 2018.gada maijam uzņēmuma darbiniekiem izmaksāja "aplokšņu algas", tādējādi pārkāpjot darba samaksas noteikumus.

Uzņēmuma darbinieki "aplokšņu algās" ik mēnesi saņēma, sākot no pāris desmitiem eiro līdz pat vairākiem simtiem eiro.

Vienā no mēnešiem uzņēmuma darbiniekiem kopumā tika izmaksātas "aplokšņu algas" 2624 eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

Par šādām darbībām persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma panta par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksāšanu, ja tas izdarīts ievērojamā apmērā. Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai. Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka Šalājeva lietu tiesa rakstveida procesā skatīs 2.martā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Šalājevam piederēja personiskās drošības jomā strādājošais uzņēmums "BDG". Viņš arī no 2012. līdz 2017.gadam bija šī uzņēmuma valdes loceklis. 

Uz 2020.gada 7.decembrim uzņēmumam bija 145 293 eiro liels parāds. 2019.gada sākumā uzņēmuma sākts likvidācijas process.

Šalājevam savulaik arī piederēja juridisko pakalpojumu jomā strādājošais uzņēmums "AAE Consulting". Šis uzņēmums likvidēts 2019.gada sākumā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka tāpat Šalājevs savulaik bija Rīgas lidostas Drošības departamenta direktors un Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks. Šalājevs arī vairākus gadus bija Jelgavas domes deputāts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu