Nākamais solis cīņā pret Covid-19: sociālās aprūpes centri uzsāk vakcināciju (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministre Ramona Petraviča piedalās kampaņas "#tētisvar" atklāšanas pasākumā ISSP galerijā.
Labklājības ministre Ramona Petraviča piedalās kampaņas "#tētisvar" atklāšanas pasākumā ISSP galerijā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas sociālās aprūpes centrs "Gaiļezers" būs pirmais, kas saņems vakcīnas pret Covid-19, tādējādi Latvijā aizsākot sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku vakcināciju, masu medijiem trešdien pavēstīja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Kondrāte sacīja, ka šis bija ilgi gaidīts brīdis. "Mēs esam pirmie, kam ir jāizmēģina, kaut kas pārskatāmā periodā nav darīts," sacīja ierēdne.

Minētajam centram tiks piegādātas 80 vakcīnu devas. Kondrāte atklāja, ka no visiem 376 iemītniekiem jau šodien vakcinēties bija gatavi 115. Skaidrojot pašreizējo atsaucības līmeni, viņa piebilda, ka katrā iestādē ir personas, kas izvēlēsies vēl pagaidīt.

Kopumā sociālās aprūpes iestādēs ir augsts Covid-19 pārslimojušo skaits, līdz ar to, pēc Kondrātes sacītā, daļai vakcinēties gribētāju būs vēl jāgaida, līdz varēs vakcinēties.

Drīzumā vakcinācija tikšot sākta arī Rīgas sociālās aprūpes centrā "Stella Maris".

Raksturojot pašreizējo situāciju īsumā, Rīgas domes pārstāve sacīja, ka "situācija, sākoties vakcinācijai, kļūst cerīga, bet mēs joprojām esam kara apstākļos".

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes labklājības departamenta pārstāve Lita Brice, sākotnēji tika plānots, ka pirmais no Rīgas pašvaldības SAC, kurā notiks vakcinācija, būs "Stella Maris", un bija plānots, ka tas varētu notikt 16.februārī. 

Pirmos vakcinēt bija plānots 83 klientus. Savukārt darbinieku vakcinācija bija plānota 18.februārī.

Jau ziņots, ka šodien sākās sociālās aprūpes centru darbinieku un iemītnieku vakcinācija pret Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja Labklājības ministrijā.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) otrdien nosūtījusi vēstuli veselības ministram Danielam Pavļutam (AP), kurā aicina pēc iespējas ātrāk informēt, kad tiks sākta vakcinācija sociālās aprūpes institūcijās, kā arī lūdz detalizētu skaidrojumu par "AstraZeneca" vakcīnas efektivitāti dažādām vecuma grupām, aģentūru LETA informēja ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

Ministre uzsvēra, ka sociālās aprūpes centri ir pilnībā gatavi sākt klientu un darbinieku vakcinēšanu. "Šobrīd vienīgais, kā trūkst, ir vakcīnas. Aicinu Veselības ministriju iespējami ātri informēt, kad tiks sākta vakcinācija institūcijās, un sniegt detalizētu skaidrojumu par "AstraZeneca" vakcīnas efektivitāti dažādām vecuma grupām," sacīja ministre.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu