Brantes matu griešana un Lūriņa dzimšanas dienas svinības: policijas redzeslokā nonākuši iespējami pārkāpumi (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes deputāte Ieva Brante.
Rīgas domes deputāte Ieva Brante. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija (VP) pievērsusi uzmanību diviem gadījumiem, kad sabiedrībā pazīstami cilvēki varētu būt pārkāpuši Covid-19 ierobežojumus.

Friziere Zane Melnace sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka viņu izmisums iemācījis būt radošam, tāpēc viņa piedāvājot safrizēt matus ārā, zem klajas debess. "Viss notiek šobrīd valstī atļauto drošības pasākumu ietvaros. Šajā gadījumā esmu to nedefinējusi kā pulcēšanos nepieciešamības gadījumā, kurā viens mājsaimniecības pārstāvis var satikties ar vienu citas mājsaimniecības pārstāvi," izteikusies Melnace.

Viņa skaidro, ka atbilstoši noteiktajiem ierobežojumiem, skaistumkopšanas pakalpojums uz laiku tiek pārdēvēts par "āra treniņu".

Posted by Ieva Brante on Sunday, 7 February 2021

"Facebook" ievietotajā video redzams, ka friziere frizē matus Rīgas domes deputātei Ievai Brantei (NA/LRA). "Ar šo video, kurā zem klajas debess apgriežu Ieva Brante matus, neaicinu kolēģus strādāt mežā. Ar šo video aicinu Latvijas valdību sadzirdēt mani un manus kolēģus no skaistumkopšanas! Es gribu strādāt! Oficiāli! Un tagad! Nevis pēc trīs nedēļām, diviem mēnešiem vai varbūt vēl pēc pus gada! Ilgāk gaidīt vairs nevaru, jo ikmēneša maksājumi par dzīvokli un kredītu ir jāveic tagad," norāda friziere.

Brante "Facebook" raksta, ka uz šādu soli viņu mudinājusi iekšējā pārliecība un neizpratne par valdības ierobežojumiem, kas, viņasprāt, ir haotiski un objektīvi nepamatoti. Viņa nenoliedzot Covid-19 un neapstrīdot vakcinēšanos svarīgumu un vajadzību, tomēr aicinot valdību uz pārdomātiem un loģiskiem lēmumiem.

Tikmēr Latvijas Televīzijas februāra sākumā uzņemtajā videosižetā par Latvijas Nacionālā teātra režisora un aktiera Valda Lūriņa 70 gadu jubileju redzams, ka gaviļnieku mājas pagalmā pie uzkodu galda ieradušies sveikt vairāki pazīstami Lūriņa kolēģi un kursabiedri.

Par Brantes un Melnaces gadījumu VP preses pārstāve Līna Kalķe aģentūrai LETA apliecināja, ka policija ir saņēmusi informāciju par to, ka ārkārtējās situācijas laikā ir sniegts skaistumkopšanas pakalpojums, kas šobrīd nav atļauts. Par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu sākts administratīvais process un policija izvērtēs apstākļus.

Attiecībā uz Lūriņa jubileju Kaļķe apliecināja, ka policija ir saņēmusi informāciju, ka ārkārtējās situācijas laikā, iespējams, ir notikusi neatļauta pulcēšanās, uzņemot ciemiņus. Par šo gadījumu sākta resoriskā pārbaude.

Lai arī likums par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro lielu sodu, administratīvā pārkāpuma procesa sākšana automātiski nenozīmē soda piemērošanu. Policija katrā gadījumā individuāli izvērtē soda piemērošanas nepieciešamību, iepriekš aģentūrai LETA norādīja VP.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu