Krievija sola atbildēt uz iespējamajām ES sankcijām (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: EPA/Scanpix

Ja Eiropas Savienība (ES) piemēros Krievijai sankcijas par opozicionāra Alekseja Navaļnija aizturēšanu un protestētāju apspiešanu, Krievija nepaliks atbildi parādā, ceturtdien paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žozeps Borreljs, kurš pagājušajā nedēļā apmeklēja Krieviju, otrdien paziņoja, ka tuvāko nedēļu laikā sagatavos iesniegšanai bloka dalībvalstīm priekšlikumus par jaunām sankcijām pret Krieviju.

Borrelja vizītes laikā Krievija izraidīja trīs Eiropas valstu diplomātus, un Borreljs izpelnījies asu kritiku par vizīti Maskavā.

"Es vēlētos brīdināt mūsu ES partnerus nespert sasteigtus soļus," šodien žurnālistiem paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Jebkurām jaunām sankcijām "nenovēršami sekos proporcionāla atbilde", sacīja Zaharova.

Navaļnija līdzgaitnieki ir aicinājuši ES piemērot sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem, arī biznesa magnātiem, šādi cenšoties pastiprināt spiedienu pret Krieviju.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Putins, ko Kremlis vairākkārt noliedzis.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Navaļnija aizturēšana izraisīja Krievijā plašus protestus, kuru laikā tika aizturēti vismaz 10 000 cilvēku.

Plānots, ka ES dalībvalstu ārlietu ministri nākamos soļus pret Krieviju apspriedīs sanāksmē 22.februārī.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu