Būvvalde apturējusi Ģertrūdes ielas dzīvojamās mājas ekspluatāciju, iedzīvotāji evakuēti (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvojamā māja Ģertrūdes ielā 63, kuras sienās parādījušas plaisas, un Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi nama ekspluatāciju.
Dzīvojamā māja Ģertrūdes ielā 63, kuras sienās parādījušas plaisas, un Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi nama ekspluatāciju. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas būvvalde apturējusi saplaisājušās Ģertrūdes ielas 63 dzīvojamās mājas ekspluatāciju, informēja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

 

Eksperti konstatējuši, ka pašlaik cilvēkiem ēkā uzturēties nav ieteicams.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP) mikroblogošanās vietnē "Twitter" informēja, ka Rīgas pašvaldības policija piedāvā izmitināšanas iespējas evakuētajiem iedzīvotājiem. Šo palīdzību jau saņēmušas septiņas personas. 

"Ēka ir valsts īpašums. Pašvaldības dienesti skaidro un risina situāciju," norāda Staķis.

Cilvēkus izmitina viesnīcā, informēja Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Ņemot vērā, ka vairākas personas atteicās no izmitināšanas iespējas, jo viņiem bija, kur palikt, pašvaldības policija aicina cilvēkus vērsties Pašvaldības policijā, ja tomēr rodas nepieciešamība pēc pajumtes.

Rīt, 16.februārī, tiks apsekots blakus esošais būvlaukums, lai konstatētu, vai plaisu rašanos varētu būt izraisījusi pāļu dzīšana. Tad tiks noskaidrots, kurš veiks ēkas tehnisko ekspertīzi.

Blakus būvlaukumam uzstādītajā informatīvajā plāksnē norādīts, ka Ģertrūdes ielā 65 notiek dzīvojamās ēkas būvniecības darbi. Darbu pasūtītājs ir uzņēmums "Sky union", savukārt būvprojekta autors ir SIA "VVV Architecture", kas veic arī autoruzraudzību. Kā galvenais būvuzņēmējs norādīts uzņēmums "ADS group", bet būvuzraudzību veic SIA "Alians būve".

Kā ziņots, ēkā Ģertrūdes ielā parādījušās plaisas. Notikuma vietā strādā operatīvie dienesti.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā skaidroja, ka dienests uz Ģertrūdes ielu izsaukumu saņēmis plkst.17.25, kur pēc sākotnējās informācijas vienā no dzīvojamajām ēkām parādījušās plaisas.

VUGD no ēkas evakuēja desmit cilvēkus un teritorija patlaban ir ierobežota.

Notikuma vietā ieradušies operatīvie dienesti un būvvaldes pārstāvji.

Pie ēkas atrodas "Rīgas Satiksmes" autobuss, kurā mājas iedzīvotājiem ir iespēja sasildīties.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu