Spānijas policija aizturējusi universitātē iebarikādējušos reperi (1)

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Spāņu reperis Pablo Hasels
Spāņu reperis Pablo Hasels Foto: REUTERS/Lorena Sopena

Spānijas policija otrdien aizturējusi reperi Pablo Haselu, kurš bija iebarikādējies universitātē, cenšoties izvairīties no viņam piespriestā deviņu mēnešu cietumsoda.

Hasels tika apsūdzēts par ierakstiem tviterī, kuros viņš uzbruka monarhijai un apsūdzēja policiju spīdzināšanā un protestētāju un migrantu nogalināšanā.

Reperis tika notiesāts apsūdzībās par terorisma cildināšanu, apmelošanu, kā arī par neslavas celšanu kronim un valsts institūcijām.

Haselam līdz piektdienai bija jāierodas cietumā, lai sāktu soda izciešanu, taču pirmdien viņš kopā ar atbalstītājiem iebarikādējās Leridas universitātē, lai izvairītos no aizturēšanas.

Spānijas televīzijā šodien demonstrētajos kadros redzams, kā policija izved viņu no universitātes.

"Viņi nekad nepiespiedīs mūs padoties, neskatoties uz represijām," paziņoja Hasels, turot gaisā paceltu dūri.

Katalonijas policijas preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka policisti šorīt iegājuši universitātē, lai panāktu tiesas sprieduma izpildi.

Simtiem mākslinieku ir parakstījuši petīciju, kurā pieprasīta Hasela atbrīvošana.

Tostarp petīciju parakstījis režisors Pedro Almodovars un aktieris Havjers Bardems.

Pagājušajā nedēļā Spānija solīja samazināt sodus par tādiem noziegumiem kā terorisma cildināšana, naida runa, apvainojumi kronim un reliģisku jūtu aizskaršana, ja tas noticis māksliniecisku, kulturālu vai intelektuālu aktivitāšu kontekstā.

2018.gadā no Spānijas uz Beļģiju aizbēga reperis "Valtònyc", kas tika notiesāts līdzīgā lietā. Spānija vēlas panākt viņa izdošanu, bet Beļģija atteikusies, norādot, ka saskaņā ar Beļģijas likumiem viņš nav pastrādājis noziegumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu