Darbdienās no Covid-19 testēšanas kapacitātes izmanto 74%, brīvdienās - 37%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Cryptographer, Shutterstock

Pagājušajā nedēļā darbdienās no Covid-19 testēšanas kapacitātes tika izmantoti 74%, bet brīvdienās - 37%, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati no laboratoriju iknedēļas atskaitēm, kas šodien tika prezentēti valdības sēdē.

Pagājušajā nedēļā vidēji darbdienās paņemti 12 009 paraugi, taču testēšanas kopējā kapacitāte ir 16 300 paraugi, kas nozīmē, ka izmantoti 74% no testēšanas kapacitātes.

No pagājušajā nedēļā ik dienu paņemtajiem paraugiem vidēji 4354 bija iztriepes no deguna un rīkles gala un/vai mutes un rīkles gala paraugu ņemšanas punktos, 1066 šādi iegūti paraugi paņemti izbraukumos, savukārt 4566 bijuši siekalu paraugi izbraukumos jeb skrīnings. Vēl 2023 paraugi ir iztriepes no deguna un rīkles gala un/vai mutes un rīkles gala slimnīcās un citos gadījumos, turklāt šis paraugu daudzums ir atkarīgs no slimnīcās uzņemto pacientu skaita.

Savukārt brīvdienās vidēji paņemts vien 4071 iztriepju paraugs, lai gan testēšanas kapacitāte brīvdienās ir 10 900, kas nozīmē, ka tiek izmantoti tikai 37% no pieejamās kapacitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu