Divreiz indētais Kara-Murza paziņo, ka viņam atkal seko (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Opozīcijas aktīvists Vladimirs Kara-Murza
Opozīcijas aktīvists Vladimirs Kara-Murza Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Divreiz Krievijas specdienestu saindētais opozīcijas aktīvists Vladimirs Kara-Murza jaunākais paziņojis, ka viņam atkal seko, vēsta izdevums “The Insider”. 

15.februārī Kara-Murza secinājis, ka viņam sekojuši vairāki cilvēki civildrēbēs. Kad Kara-Murza gājis kājām, viņa izsekotāji braukuši aiz viņa automašīnā, bet, kad viņš iekāpis metro, sekotāji tur viņam sekojuši kājām.  

Izsekotāji arī sēdējuši pie blakus galdiņa kafejnīcā, kur bija iegriezies Kara-Murza. 

Automašīnu, kurā viņam sekots, aktīvistam izdevās nofotografēt. Automašīnas reģistrācijas numura zīme “U536SA” nav atrodama nevienā publiski pieejamā datubāzē, tomēr, kā izdevās noskaidrot izmeklējošās žurnālistikas centram “Bellingcat”, automašīna ar šādu reģistrācijas numuru esot Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) lietošanā. 

Kara-Murza norādījis, ka šī ir pirmā reize, kad viņam izdevies konstatēt, ka viņu izseko Maskavā. Iepriekš viņam sekots laikā, kad viņš bijis vizītēs citās Krievijas pilsētās. 

Šomēnes “Bellingcat” un “The Insider” publicēja pētījumu, kurā secināts, ka par Kara-Murzas indēšanu atbildīgi FDD darbinieki, kas viņam rūpīgi sekojuši vairāku gadu garumā. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu