Kāds ir patiesais klitora izmērs? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Cik liels patiesībā ir klitors? Vai G punkts vispār eksistē? Vai sievietei var būt ejakulācija? Uz šiem jautājumiem pirmajā podkāsta “K punkts” epizodē atbild ginekoloģe un Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un pētniece Ieva Briedīte.

“Klitors ir anatomiska vienība jeb orgāns. Tas ir orgāns, kura vienīgā funkcija ir bauda. Patiesībā citu funkciju organismā tam nav,” norāda ginekoloģe Ieva Briedīte.

“Daudzi cilvēki ne vienmēr zina šī orgāna patiesos apmēros. Tas, ko apmēram zina, kur ir lokalizācija mazam punktam, kas anatomiski tiek saukts par klitora galviņu. Un tas ir pavisam neliels anatomisks punkts, kas reizēm ir paslēpts vēl zem priekšādiņas, ko ne tik viegli var atrast. Patiesie izmēri ir daudz lielāki,” atklāj ārste.

Skaties video, lai uzzinātu, cik liels patiesībā ir sievietes klitors!

Vairāk par klitoru, G punktu un sievietes seksualitāti skaties podkāsta “K punkts” intervijā ar ginekoloģi un Rīgas Stradiņa universitātes docētāju un pētnieci Ievu Briedīti YouTube kanālā Skalak RSU. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” podkāsts par cilvēka seksualitāti. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu