Pieci paradumi, kā introverti iekārto interjeru citādāk (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixels

Neatkarīgi no tā, vai pats esi introverts, esi attiecībās vai plāno dalīt mājvietu ar kādu, kas atbilst introverta personībai, – ieskaties, kā šie cilvēki iekārto interjeru.

Ja esi introverts, tad noteikti jau zini un novērtē telpas un vietas, kuras ļauj atpūtināt prātu, uzlādēties un justies droši. Lai arī laiku pa laikam izbaudi citu kompāniju, vislielākā nozīme ir telpai, kas ir ne tikai tava, bet arī vieta, kur justies ērti. Tāpēc introverti sava mājokļa interjeru iekārto citādi – miera un komforta sajūta tajā ir izšķiroša.

Foto: Pixels

Neitrāla krāsu palete

Kā jau tika minēts, introverti galvenokārt vērtē mieru, un tādēļ introverts vispirms apsvērs krāsu izvēli. Sienu krāsojums bieži vien tiek izvēlēts gaišos, bēšos, brūnganos un zemes toņos. Šīs krāsas nepievērš sevišķu uzmanību, nepatērē enerģiju, mazina stresu un rada neitrālas emocijas.

Telpas, kurās dominē spilgtas vai tumšas krāsas, var izraisīt pārmērīgu satraukumu un pat trauksmi. Lai arī šīs krāsas introvertam ne vienmēr rada nepatīkamas emocijas un var tikt izmantotas kā akcenti – tās nesagādā mieru un komfortu, ko introverti tik ļoti alkst.

Foto: Pixels

Omulīgi objekti un mēbeles

Introverti dod priekšroku siltumam un mājīgumam. Ja ekstravertam mājās var būt pāris omulīgu stūrīšu, tad introvertam mājīguma sajūta ir prioritāte visas mājas iekārtošanā.

Introverta mājās bieži būs sastopamas lielas, siltas, adītas segas, pūkaini krēsli, mīksti paklāji, spilveni un dīvāni, kas novietoti pie loga. Nereti ar nodomu introverti rūpīgi izveido tematiskus stūrīšus, piemēram, grāmatu lasīšanai vai kafijas malkošanai.

Foto: Pixels

Priekšmeti, kas rada pozitīvas emocijas

Viena no introvertu atšķirīgajām iezīmēm mājokļu noformēšanā ir koncentrēšanās uz emocijām. Pozitīvas emocijas katram introvertam sniegs kas cits, taču bieži sastopamas vienkāršas fotogrāfijas vai mākslas darbi, kas rada konkrētu atmiņu vai sajūtu. Nekas introverta istabā netiek pievienots ātri un nepārdomāti.

Foto: Pixels

Skaņu izolējoši priekšmeti

Tādi priekšmeti kā gari aizkari, smagi paklāji vai pat skaņu izolējoši tekstilizstrādājumi pie sienām radīs skaņas izolāciju tiem, kas alkst klusuma. Introverts bieži apsver iespējas, kā padarīt telpu - it īpaši koplietošanas telpas - klusāku, lai nodrošinātu mieru, iedvesmu vai vietu pārdomām.

Nodalītas telpas

Lai gan atvērta plānojuma koncepts ir visnotaļ plaši izmantots mūsdienu dizainā, introverti no tā atturēsies skaņas un enerģijas plūsmu dēļ. Atvērtā plānojumā, atbalsojoties no sienām,  balss un mūzikas skaņas pārvietojas ātrāk un skaļāk. Ekstravertam tas varētu būt pa prātam, taču introvertam tas var radīt pārāk daudz emociju un sajūtu, ka viņš ir citu ieskauts. Tiem, kas tiecas pēc izolācijas un miera, slēgts telpu plānojums šķiet drošāks.

Rūpīgi izplānota telpa introvertam var būt vieta, kur atjaunot enerģijas krājumus un nomierināties. Lai arī mājas nereti ir vieta, kas tiek dalīta ar citiem – istabas biedriem, ģimeni vai draugiem, ir vērts apsvērt introverta perspektīvu un to, kā radīt stabilitātes un drošības sajūtu, lai introverts mājās patiesi justos kā mājās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu