Izsolē nonācis pasaulē vienīgais Shelby Cobra 427 Super Snake (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Shelby Cobra 427 Super Snake
Shelby Cobra 427 Super Snake Foto: Barrett-Jackson.com

Tu nevari sevi saukt par benzīngalvu, ja šis auto tevi atstāj vienaldzīgu. Tas ir leģendārā amerikāņu sacīkšu braucēja un vēlāk inženiera Kerola Šelbija radītais Shelby Cobra 427 Super Snake, kurš turklāt piederēja viņam pašam. Zilais auto tagad nonācis Barrett Jackson izsolē un, visticamāk, īpašnieku mainīs tikai pēc vairāku miljonu samaksāšanas. 

Kerols Šelbijs uzbūvēja tikai divus Super Snake eksemplārus. Vienu viņš paturēja sev, bet otru - nodeva slavenajam komiķim Bilam Kosbijam. Komiķis gan jau pēc pirmā testa brauciena mašīnu atgriezis Šelbijam, jo auto viņam šķitis pārāk mežonīgs. Līdz mūsdienām gan ir izdzīvojis tikai pirmais eksemplārs, jo otrs tika pārdots un iekļuva avārijā; kāds Tonijs Meksijs pēc mašīnas iegādes netika galā ar tās vadību un no klints ievēlās Klusajā okeānā. Bojā gāja arī pats mašīnas vadītājs. 

Izsolē izliktais Shelby Cobra Super Snake ir apgādāts ar 7 litru V8 benzīna dzinēju, kurš turklāt papildināts ar diviem mehāniskajiem kompresoriem. Motors strādā pārī ar trīs pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas jaudu novada aizmugurējiem riteņiem.

Jauda, starp citu, ir apaļi 800 zirgspēki, bet paātrinājums no nulles līdz 60 jūdzēm jeb 96 km/h aizņem tikai trīs sekundes. 

Shelby Cobra 427 Super Snake
Shelby Cobra 427 Super Snake Foto: Barrett-Jackson.com

Automašīnas aprakstā minēts, ka gandrīz visas mašīnas komponentes ir oriģinālās. Turklāt automobilim nekad nav veikta restaurācija - tas tikai atsvaidzināts, lai ilgāk saglabātu sākotnējo izskatu un būtu tāds kā pirmajā dienā, kad izripoja no Šelbija darbnīcas.

Izsole Skotsdeilā šim auto nebūs pirmā. Zilais automobilis kādā citā izsolē tika pārdots jau 2007.gadā un toreiz maksāja 5,5 miljonus ASV dolāru. Tā tobrīd bija augstākā cena, kas jelkad Amerikā samaksāta par vienu vienīgu auto. Jāteic gan, ka vēlāk mašīnas cenas rekordu ar krietnu rezervi paŗspēja cita Shelby Cobra, par kuru tika samaksāti 13,75 miljoni dolāru.

Shelby Cobra 427 Super Snake
Shelby Cobra 427 Super Snake Foto: Barrett-Jackson.com
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu