Video: noskaties episko Ķīnas zondes “Tianwen-1” ieiešanu Marsa orbītā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kamēr NASA zonde “Perseverance” iekārtojas uz Marsa virsmas, noskaties Ķīnas publicēto episko video, kurā redzama zondes “Tianwen-1” ieiešana Sarkanās planētas orbītā. 

“Tianwen-1” pie Marsa nonāca 10. februārī, kad iedarbināja savus dzinējus, lai varētu iekļūt tā orbītā. Neilgi pēc tam Ķīnas pētnieki no zondes saņēma virkni attēlu, kurus saliekot kopā, izdevās radīt video redzamās ainas, vēstīts izdevumā "Space".

Video ir lieliski redzama krāteriem izraibinātā Marsa virsma, kā arī daļa no pašas zondes. Savukārt no otrā skatu punkta redzams zondes saules panelis un brīnišķīgās kosmosa ainas.

VIDEO: ĶĪNAS ZONDES "TIANWEN-1" IEIEŠANA MARSA ORBĪTĀ

Zondes kameras uzņēma fotogrāfijas katras trīs sekundes, bez apstājas to darot aptuveni pusstundu. Video kadru ātrums ir apmēram 10 attēli sekundē. 

“Tianwen-1” nav pirmais Ķīnas mēģinājums sasniegt Marsu. Iepriekšējā misija kopā ar Krieviju beidzās jau zondes palaišanas laukumā uz Zemes.  

Ķīna ir veiksmīgi nogādājusi divus pašgājējus uz Mēness, no kuriem viens pirmo reizi cilvēces vēsturē tika nosēdināts Mēness tālajā pusē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu