Vācijā pret parlamenta locekli sākta izmeklēšana par korupciju masku iepirkumā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
FFP2 sejas maskas. Ilustratīvs foto.
FFP2 sejas maskas. Ilustratīvs foto. Foto: EPA/SASCHA STEINBACH / POOL/SCANPIX

Vācijas parlamenta loceklis ceturtdien apsūdzēts korupcijā saistībā ar valdības līgumu par medicīnisko masku iegādi jaunā koronavīrusa pirmā viļņa laikā.

Bundestāgs atcēla imunitāti Georgam Nusleinam no Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvēto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas māsaspartijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) un atļāva veikt kratīšanu pret viņu vērstās izmeklēšanas ietvaros.

Kratīšana tika veikta 13 īpašumos Vācijā un Lihtenšteinā, atklāja Minhenes prokuratūra.

Deputāts tiek turēts aizdomās par korupciju saistībā medicīnisko masku iepirkumu.

Izmeklēšana sākta pret vēl vienu personu šajā lietā, informēja Minhenes prokuratūra, bet neatklāja šīs personas identitāti.

Vācijas mediji ziņoja, ka Nusleins ir apsūdzēts par valdības lobēšanu medicīnisko masku piegādātāja vārdā pagājušajā pavasarī, kā rezultātā valdība noslēdza līgumu ar šo piegādātāju.

Pēc tam Nusleins pieprasījis piegādātājam 660 000 eiro par starpnieka lomu, ziņoja žurnāls "Spiegel", piebilstot, ka nauda acīmredzot tika pārskaitīta.

Laikraksts "Bild" vēstīja, ka nauda pārskaitīta uzņēmumam, kura vadītājs bija Nusleins.

"Ja pastāv aizdomas, ka Vācijas Bundestāga loceklis ir personīgi guvis labumu no korona krīzes, tad tās ir ļoti nopietnas, smagas apsūdzības," tviterī norādīja sociāldemokrātu politiķe Katja Masta.

51 gadu vecais Nusleins ir Bundestāga loceklis kopš 2002.gada.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu