Sanktpēterburgas policistu apsūdz Navaļnija indētāju lidojumu informācijas pārdošanā (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret kādu Sanktpēterburgas policijas majoru, kurš tiek turēts aizdomās par to, ka pārdevis informāciju par pasažieriem, kas lidoja kopā ar opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju dienā, kad viņu saindēja, vēsta laikraksts “Kommersant”. 

Izmeklēšanas komiteja aizdomās turamā policista vārdu neatklāj, bet izdevums “47News” ziņo, ka policistu sauc Romāns Gladiševs. 

Viņš 2020.gada septembra sākumā esot izmantojis dienesta datu bāzi “Rozisk-Magistraļ”, lai meklētu informāciju par avioreisiem no Tomskas un Maskavas Domodedovas lidostu 20. un 21. augustā. Viņš saņēmis aviokompānijas “S7” reisa “2614” pasažieru informāciju, kuru pēc tam nodevis citām personām. 

Tieši ar reisu “2614” lidoja Navaļnijs. 

Lietu pret policistu uzraugot arī Krievijas Federālais drošības dienests (FDD). 

Ja policists tiks atzīts par vainīgu, viņam var tikt piespriests cietumsods uz trīs līdz desmit gadiem. 

Iepriekš Krievijas medijs RBK ziņoja, ka līdzīga lieta esot ierosināta arī pret Samāras policijas leitnantu Kirilu Čuprovu. 

Kā secināts izmeklēšanā, ko veicis starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un Krievijas izdevums "The Insider" sadarbībā ar ASV televīzijas kanālu CNN un vācu žurnālu "Der Spiegel", atentātu pret Navaļniju Tomskā īstenoja slepena Krievijas Federālā drošības dienesta  vienība, kas darbojusies FDD Kriminālistikas institūta aizsegā, teikts 2020.gada decembrī publiskotajā izmeklēšanas ziņojumā, kas balstīts uz mobilo telefonu numuru datiem un informāciju par aviopašažieriem, kas iegūta melnajā tirgū. 

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu