Ziemeļkoreja veikusi jaunus uzlabojumus tās kodolieroču "bunkuram", apliecina jauni satelītattēli (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: gerasimov_foto_174, Shutterstock.

Ziemeļkoreja nesen veikusi būvdarbus, lai uzlabotu kompleksu, kurā, pēc ASV izlūkdienestu datiem, tiek glabāts Ziemeļkorejas kodolarsenāls, liecina nesen uzņemti jauni satelītattēli. 

Eksperti pauž viedokli, ka jaunie attēli skaidri apliecina, ka Ziemeļkoreja turpina aktīvu darbu pie savas kodolieroču programmas, ziņo ASV raidsabiedrība CNN. 

Attēlus 11.februārī uzņēma ASV kosmosa tehnoloģiju uzņēmuma “Maxar” satelīts, bet tos analizēja "Middlebury Institute of International Studies"  pētnieki. Eksperti norāda, ka Ziemeļkoreja pagājušā gada laikā uzbūvējusi vairākas būves kompleksā, kur tiekot glabāti Ziemeļkorejas kodolieroči

Viena no jaunajām būvēm aizsedz ieejas divos pazemes tuneļos, kas, ekspertu prāt, ved uz kodolieroču pazemes glabātuvi. 

Jaunie attēli apliecina, ka Ziemeļkoreja turpina strādāt pie kodolieroču ieguves, kā arī turpina centienus uzglabāt un no pasaules acīm noslēpt tos kodolieročus, kas jau šobrīd ir valsts rīcībā. 

Jaunā ASV prezidenta Džo Baidena administrācija tuvākajā nākotnē gatavojas publiskot savas politikas vadlīnijas Ziemeļkorejas jautājumā. Jaunos satelītuzņēmumus no Ziemeļkorejas ASV varas iestādes pagaidām nekomentē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu