GM vēlreiz pagarina pusvadītāju deficīta dēļ apturēto ražošanu trīs rūpnīcās (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunas Chevrolet automašīnas pie rūpnīcas Kanādā
Jaunas Chevrolet automašīnas pie rūpnīcas Kanādā Foto: Reuters/ScanPix

ASV autobūves koncerns "General Motors" (GM) trešdien paziņoja, ka atkal pagarina pusvadītāju deficīta dēļ apturēto ražošanu trīs rūpnīcās.

Februāra sākumā GM pavēstīja, ka ražošana uz laiku tiek apturēta rūpnīcā ASV, Kanādā un Meksikā, bet vēlāk ražošanas apturēšana tika pagarināta līdz marta vidum.

Trešdien uzņēmums norādīja, ka ražošanas apturēšana ASV un Kanādas rūpnīcās tiek pagarināta vismaz līdz aprīļa vidum, bet Meksikas ražotnē - līdz marta beigām.

Tāpat GM pavēstīja, ka plāno ražošanas apjomu aprīlī un maijā samazināt arī rūpnīcā Brazīlijā.

Mikroshēmu deficītu izraisījis ievērojamais pieprasījuma kāpums pēc sadzīves elektronikas precēm koronavīrusa pandēmijas laikā, radot grūtības pusvadītāju ražotājiem saražot nepieciešamo apjomu.

Šī iemesla dēļ par ražošanas problēmām iepriekš brīdinājuši vēl vairāki autoražotāji, tostarp "Volkswagen", "Daimler", "Fiat Chrysler", "Toyota", "Nissan" un "Honda".

Tirgus izpētes uzņēmums "IHS Markit" prognozē, ka šī problēma lielākos traucējumus varētu izraisīt Ķīnā, kur automobiļu ražošana pirmajā ceturksnī var nokristies par 250 000 vienību.

Tikmēr Eiropā ražošanas apjoms var sarukt par 100 000 automobiļu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu