Kariņš valdības vārdā atvainojas par vakcinācijas procesa trūkumiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien preses konferencē valdības vārdā atvainojās par vakcinācijas procesa trūkumiem.

"Visas valdības vārdā atvainojos tiem cilvēkiem, kuri ir sastapušies ar dažādām grūtībām, tostarp informācijas trūkumu. Šis process ir uzlabojams un tiks uzlabots," uzsvēra Kariņš.

Premjers arī pauda atzinīgus vārdus par vakcinācijas procesa paātrināšanos, jo šonedēļ vakcīnas saņem vairāk cilvēku, nekā pirms nedēļas.

Jau ziņots, ka trešdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 3550 cilvēki, bet otro - 152, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 3702 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Kopumā Latvijā pirmo poti pret Covid-19 tādējādi ir saņēmuši vairāk nekā 52 000 cilvēku. Sākotnējos vakcinācijas plānos aptuveni šādu vakcinēto skaitu jau gada pirmajā ceturksnī bija iecerēts sasniegt nedēļā, tomēr nepietiekamās vakcīnu pieejamības dēļ tas prasījis vairāk nekā divus mēnešus.

Trešdien vakcinācijas temps ir palielinājies salīdzinājumā ar pirmdienu un otrdienu, kad tika vakcinēti 1700 - 2000 cilvēki, tomēr nedaudz atpaliek no pagājušās nedēļas labākajiem rādītājiem, kad Latvijā dienas laikā tika sapotēti vairāk nekā 4000 cilvēku. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir paudis apņemšanos nedēļā izpildīt "plānu 7x2000".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu