Vasara tuvojas - VAZ 2108 kabriolets būs tieši laikā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
VAZ 2108 Nataša
VAZ 2108 Nataša Foto: avito.ru

Krievijas sludinājumu portālā Avito.ru starp dažādām neinteresantām precēm un automobiļiem, ko var iegādāties, tagad atrodams arī pavisam neparasts žigulis - eksportam uz Kanādu savulaik sagatavots VAZ 2108 kabriolets. 

Automobilis, kas 28 gadu laikā ir nobraucis tikai 15 tūkstošus kilometru, esot ideālā tehniskā stāvoklī, jo nesen pārcietis visaptverošu atjaunošanu. Tāpēc un arī neparastās specifikācijas dēļ pārdevējs par reti sastopamo kabrioletu prasa 1,3 miljonus rubļu, kas atbilst apmēram 14,7 tūkstošiem eiro jeb 20 - 30 parastu lietotu "astoto žiguļu" vērtībai.

Foto: avito.ru

VAZ 2108 ar kabrioleta virsbūvi nav pašrocīgs amatieru darinājums kādā nomaļā garāžā. Tas ir auto, ko radīja AvtoVAZ importētāju sadarbības partneri, darbnīcas Beļģijā un Vācijā, un pēcāk eksportēja arī uz citām valstīm Eiropā un pat uz Kanādu. Kopējais šādi pārbūvēto auto izlaides apjoms gan bija ļoti neliels - laikā no 1990. līdz 1995. gadam izgatavoti tikai 456 eksemplāri. 

Uz Atlantijas okeāna otru krastu savulaik aizvestais auto tagad ir atgriezies dzimtenē un var kļūt par jebkura pašmāju autobūves šedevru entuziasta īpašumu, ja vien ir brīvi pieejama naudas summa, par kādu var iegādāties tīri labu Audi vai BMW.

Foto: avito.ru

Koši sarkanais VAZ 2108 jeb Nataša, kas bija modeļa alternatīvais nosaukums, ir apgādāts ar 73 zirgspēku 1,5 litru benzīna motoru. Lai gan automašīnas tika izgatavotas Rietumeiropā, par to dizainu tāpat parūpējās Toljati rūpnīcas dizainers Vladimirs Jarcevs.

Tā kabrioleti ieguva citādāku priekšējās daļas noformējumu, citāda dizaina bamperus, vieglmetāla riteņu diskus, hromētu izplūdes caurules uzgali, bagāžnieka vāku no stikla šķiedras, kā arī atvāžamu auduma jumtu. Virsbūves stingrības nodrošināšanai mašīnas konstrukcijā tika iestrādāti stiprinošie elementi sānos, kā arī pārloks starp sēdekļu rindām. Sēdekļu apdarē, starp citu, tika izmantota āda.

Foto: avito.ru

Tehniska rakstura uzlabojumu zem motora pārsega Natašai nebija. Ja neskaita, ka kabriolets ieguva jaudīgāku ģeneratoru un katalizatoru. 

Nobeigumā var piebilst, ka minētajā sludinājumu portālā starp lietotu riepu komplektiem un citiem auto ir vēl pārītis VAZ 2108 kabrioletu. Tie gan nav ceļojuši uz Kanādu un atpakaļ, un arī nobraukums ir lielāks, taču cenas tāpat sniedzas pāri miljonam rubļu. Tīmekļa izsoļu vietnē eBay par dažiem dolāriem tikmēr iegādājams izskatīgs Natašas modelītis.

Foto: eBay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu