Juhņēviča: risinājums automātiskai datu saņemšanai ģimenes ārstiem no manavakcina.lv būs aprīlī (9)

Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Evija Trifanova/LETA

Datus par Covid-19 vakcīnai piereģistrētajiem pacientiem ģimenes ārsti automātiski saņems, sākot ar aprīli. Šobrīd datus no sistēmas manavakcina.lv ņem ārā manuāli, intervijā raidījumam “Komforta zona” apstiprināja vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Patlaban, pēc Juhņēvičas teiktā, notiek  sistēmas automatizācija. Tehniskais risinājums jāgaida līdz aprīlim, jo manavakcīna.lv būs sasaistīta arī ar vakcinācijas kalendāru uzkrājumu vadības sistēmu.

“Ātrāk to nav iespējams paveikt, jo tur ir secīgas darbības, kas ir jāpaveic. Mēs runājam par vienoto sistēmu, kas ietver gan centralizēto rindas veidošanu, gan centralizēto kalendāru, gan centralizēto vakcīnu piegādi un arīdzan krājumu vadību,” skaidroja vakcinācijas biroja vadītāja.

Pilnu interviju ar Evu Juhņēviču skaties šeit:

Audio:

Jau ziņots, ka Latvija iegādāsies papildus 1,1 miljonu "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu, ceturtdien pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, minētās papildu "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas piegādes gaidāmas šā gada otrajā ceturksnī līdz gada beigām.

"Otrajā ceturksnī sagaidām, ka no visiem vakcīnu ražotājiem saņemsim divus miljonus vakcīnu devu, kas ļaus vakcinēt gandrīz vienu miljonu Latvijas iedzīvotāju. Tas nozīmē, ka Veselības ministrijas iestādēm ir jāgatavojas sākt vakcināciju no 1.aprīļa," uzsvēra Kariņš.

Premjers atzina, ka "mēs redzam gaismu tuneļa galā" un līdz šā gada otrā ceturkšņa beigām varētu iegūt nozīmīgu kolektīvo imunitāti pret Covid-19, kas nozīmē arī krietni vairāk tuvoties normālākai ikdienai.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu