Juhņēviča: Martā tiks piegādātas vēl 160 tūkstoši vakcīnu devu (3)

"Komforta zona"
Iļja Kozins
, Nacionālo ziņu nodaļas žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lai arī martā pret Covid-19 izmantojamo vakcīnu būs mazāk nekā plānots, paredzams, ka Latvija šajā mēnesī var saņemt vēl vairāk nekā 160 tūkstošus vakcīnu devu, intervijā TVNET raidījumam “Komforta zona” atzīmēja vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka gadījumā, ja nekas nemainīsies, nākamnedēļ tiks piegādātas papildu “AstraZeneca” vakcīnas, savukārt aiznākamajā nedēļā – “AstraZeneca” un “Pfizer”.

“Šī nedēļa mums ir bijusi smaga, jo tās piegādes ir bijušas nelielas. Bet ar katru nedēļu šī regularitāte normalizējas. Līdz ar to, ja visas šīs piegādes notiks laicīgi, kā tas mums ir ziņots, tad martā tiks piegādātas vairāk nekā 160 000 vakcīnu,” pastāstīja Juhņēviča.  

Viņa gan atzīmēja, ka vakcīnu ražotāji vēl nav snieguši “pilnīgu apstiprinājumu” šīm piegādēm. Paredzams, ka tas būs tuvākajā laikā.   

Pilnu interviju ar Evu Juhņēviču skaties šeit:

Audio:

Jau ziņots, ka Latvija iegādāsies papildus 1,1 miljonu "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas pret Covid-19 devu, ceturtdien pēc valdības sēdes pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc viņa teiktā, minētās papildus "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas piegādes gaidāmas šā gada otrajā ceturksnī līdz gada beigām.

"Otrajā ceturksnī sagaidām, ka no visiem vakcīnu ražotājiem saņemsim divus miljonus vakcīnu devu, kas ļaus vakcinēt gandrīz vienu miljonu Latvijas iedzīvotāju. Tas nozīmē, ka Veselības ministrijas iestādēm ir jāgatavojas sākt vakcināciju no 1.aprīļa," uzsvēra Kariņš.

Premjers atzina, ka "mēs redzam gaismu tuneļa galā" un līdz šā gada otrā ceturkšņa beigām varētu iegūt nozīmīgu kolektīvo imunitāti pret Covid-19, kas nozīmē arī krietni vairāk tuvoties normālākai ikdienai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu