Māras Zālītes atbalsta publikāciju Kariņam "Facebook" notur par aicinājumu uz karadarbību (92)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas literatūras gada balvas 2019" laureāte dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte nominācijā "Labākais prozas darbs" par grāmatu "Paradīzes putni" gada balvas pasniegšanas ceremonijā Sūkņu stacijā.
"Latvijas literatūras gada balvas 2019" laureāte dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte nominācijā "Labākais prozas darbs" par grāmatu "Paradīzes putni" gada balvas pasniegšanas ceremonijā Sūkņu stacijā. Foto: Zane Bitere/LETA

Šajā nedēļas nogalē viļņošanos sociālajos tīklos izraisījis rakstnieces Māras Zālītes ieraksts sociālo tīklu platformā "Facebook", kurā autore paudusi atbalstu premjerministram Krišjānim Kariņam. Sestdienas vakarā publicētais ieraksts drīz vien no "Facebook" dzēsts un šis pavērsiens kļuvis par tikpat apspriestu notikumu kā ieraksts pats par sevi.

Rakstniece Māra Zālīte sestdien sociālo tīklu platformā "Facebook" publicējusi pārdomas par Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu. Ierakstā viņa paudusi viedokli, ka Kariņš ir "pirmais premjers, kura godīgumu, valstsvīra morāli un 100% lojalitāti valstij grūti apstrīdēt. (..) Viņa laipnība, tolerance, kā arī uzticība cilvēkiem diemžēl ir arī viņa posts. Viņš nav dzīvojis pietiekami ilgi padomijas vilku mežos."

Zālīte paudusi, ka apstākļos, kad apkārt ir tik daudz naudas, daudzi gribētu būt Kariņa vietā, taču viņa aicināja atbalstīt tieši Kariņu, "lai viņš, atbalstu jūtot, ir pašpārliecināts un atlaiž pāris ministrus, kas atrodas valdībā iepriekšējo populistisko vēlēšanu rezultātā. Tur, savukārt, draugi, ikviens esam savu roku pielikuši."

Kariņa atbalstošo ierakstu Zālīte noslēgusi ar vārdiem: "Un nu varat sākt mani plosīt". 

Pavisam drīz ieraksts no "Facebook" pazudis, taču ir saglabājušies daži ekrānšāviņi. Vienu no tiem publicējis Kariņa partijas biedrs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. 

Sociālo tīklu lietotāju vidū dažādas emocijas raisījis gan pats Zālītes mudinājums atbalstīt Kariņu, gan arī fakts, ka ieraksts no "Facebook" platformas izgaisis. 

Tiesa, skaidrojums ieraksta pazušanai, iespējams, ir visai banāls - kā pie Rinkēviča ieraksta skaidrojuši vairāki "Twitter" lietotāji, interneta algoritmi slikti saprot mazās valodas, tāpēc Google algoritms, pārtulkojot mūsu premjerministra uzvārdu, Māras Zālītes pārdomas traktējis kā aicinājumu uz karadarbību. Šāda versija rakstnieci pamatīgi uzjautrinājusi. Viņas atbalsts premjerministram tagad sociālajos tīklos turpina ceļot kā teksta ekrānšāviņš.

Tiesa, citi sociālo tīklu lietotāji pieļauj, ka ieraksts drīzāk dzēsts tādēļ, ka par to saņemts daudz ziņojumu. 

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu