Covid-19: Brazīlijas veselības aprūpes sistēma gandrīz izsmelta

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlija, 2021.
Brazīlija, 2021. Foto: AP Photo/Eraldo Peres

Veselības aprūpes sistēma Brazīlijas lielākajās pilsētās ir tuvu sabrukumam, brīdināts institūta "Fiocruz" ziņojumā.

Ziņojumā norādīts, ka 25 no Brazīlijas 26 štatiem un viena federālā apgabala intensīvās aprūpes nodaļās aizņemti vairāk nekā 80% gultu. 

Otrdien valstī tika apstiprināti 1972 jauni nāves gadījumi ar Covid-19, kas ir līdz šim augstākais rādītājs vienas dienas laikā.

Kopumā Brazīlijā kopš pandēmijas sākuma apstiprināti vairāk nekā 266 000 nāves gadījumu, kā arī 11 miljoni inficēšanās gadījumu.

Brazīlijā ir otrais lielākais nāves gadījumu skaits pasaulē pēc ASV.

"Fiocruz" dati liecina, ka 15 štatu galvaspilsētās intensīvās aprūpes nodaļās aizņemti vairāk nekā 90% gultu. To skaitā ir Riodežaneiro, Brazilja un Sanpaulu. Tikmēr divās pilsētās - Portualegri un Kampograndē - intensīvās terapijas nodaļu kapacitāte ir pārsniegta.

Institūta ziņojumā brīdināts par "veselības aprūpes sistēmu pārslodzi un pat sabrukumu".

"Cīņa pret Covid-19 tika zaudēta 2020.gadā, un nav pat ne mazākās iespējas, ka traģiskos apstākļus izdosies vērst par labu 2021.gada pirmajā pusē," aģentūrai AFP norādīja "Fiocruz" epidemiologs Jesems Orelana. "Labākais, uz ko varam cerēt, ir masveidīgas vakcinācijas brīnums vai radikālas izmaiņas tajā, kā pandēmija tiek pārvaldīta. Pašlaik Brazīlija ir drauds cilvēcei un brīvdabas laboratorija, kurā vadības nesodāmība, šķiet, ir galvenais princips.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu