Krievijas pilsonei piespriež 5000 eiro sodu par kukuļa piedāvāšanu, lai ieceļotu bez Covid-19 testa (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Andrey_Popov, Shutterstock

​Pirmdien, 8. martā, Daugavpils novadā robežsargi aizturēja kukuļdevēju – kādu Krievijas pilsoni, kura ar 50 eiro kukuļa palīdzību vēlējās panākt, ka viņai ļauj ieceļot Latvijā bez Covid-19 testa, TVNET informēja robežsardzē.

Veicot imigrācijas kontroli, Daugavpils novada Medumu pagastā, uz autoceļa A13, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kura nevarēja uzrādīt Covid-19 testa negatīvu rezultātu vai medicīnisko dokumentu, kas apliecinātu, ka persona nav infekcioza.

Pēc neilga brīža transportlīdzekļa vadītāja vērsās pie robežsargiem, pases vāciņos ievietojot 50 eiro banknoti, kas bija paredzēta kā kukulis, lai robežsargi ļautu šķērsot robežu bez Covid-19 testa.

Par kukuļdošanu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, kurš otrdien, 9. martā, paātrinātā procesa kārtībā nodots Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, savukārt Dienvidlatgales prokuratūra virzīja kriminālprocesu paātrinātā kārtībā Daugavpils tiesā.

Persona atzīta par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīta ar naudas sodu 10 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 5000 eiro.

Spriedums stājas spēkā 10 dienu laikā.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu