Megana Mārkla iesniegusi sūdzību par britu žurnālista Morgana izteikumiem (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Megana Mārkla.
Megana Mārkla. Foto: SIPA/Scanpix

Lielbritānijas prinča Harija laulātā draudzene, bijusī ASV televīzijas seriālu aktrise Megana Mārkla iesniegusi oficiālu sūdzību britu raidsabiedrībai ITV saistībā telekanāla žurnālista Pīrsa Morgana kritisko reakciju uz Mārklas neseno televīzijas interviju, kurā prinča dzīvesbiedre britu karaļnamu apsūdzēja rasismā, kā arī apgalvoja, ka esot domājusi par pašnāvību.

Morgans pirmdien ITV pārraides "Good Morning Britain" ēterā sacīja, ka netic Mārklas apgalvojumiem.

Lielbritānijas raidorganizāciju uzraugs "Ofcom" saņēmis 41 000 sūdzību par Morgana izteikumiem, ka viņš netic tam, ko svētdien ASV pārraidītajā intervijā sacīja Mārkla, kas līdz laulībām ar princi bija pazīstama ar lomu amerikāņu seriālā "Suits" ("Ģēnijs uzvalkā").

Morgans otrdien paziņoja, ka darbu ITV pārraidē "Good Morning Britain" pamet.

Kā vēsta Lielbritānijas ziņu aģentūra "Press Association", atbilstoši tās rīcībā esošajai informācijai Mārkla sūdzību ITV iesniegusi, vēl pirms Morgans darbu raidorganizācijā bija pametis.

Sūdzībā galvenā uzmanība vērsta uz to, kā Morgana izteikumi varētu ietekmēt tos, kas paši mēģina tikt galā ar savām garīgās veselības problēmām, norāda "Press Association".

Sūdzībā nekas neesot minēts par nopēlumu, ko Morgans veltīja Mārklas apgalvojumiem par karaļnama pārstāvju it kā rasistisko attieksmi, norāda aģentūra.

Morgans trešdien tviterī atkārtoti uzsvēra, ka no saviem uzskatiem neatkāpjas un iestājas par vārda brīvību.

"Pirmdien es sacīju, ka neticu tam, ko Megana Mārkla sacīja Opras [Vinfrijas] intervijā. Man ir bijis laiks padomāt par šo viedokli, un es joprojām neticu," tviterī norādīja Morgans.

Mārkla svētdien ASV pārraidītajā intervijā atzina, ka pēc pievienošanās britu karaliskajai ģimenei domājusi par pašnāvību, kā arī apsūdzēja karalisko ģimeni rasismā.

Skaidrojot pāra dramatisko aiziešanu no karaliskās ģimenes, Mārkla intervijā ASV televīzijas zvaigznei Oprai Vinfrijai apgalvoja, ka viņai liegta palīdzība garīgās veselības krīzes laikā, viņa apmelota un ka karaliskajā ģimenē bijušas bažas par pāra dēla ādas krāsu.

Kā vēsta mediji, Vinfrija interviju telekanālam CBS pārdevusi par septiņiem līdz deviņiem miljoniem dolāru un saglabājusi intervijas ieraksta starptautiskās izplatīšanas tiesības.

Pirms intervijas pārraidīšanas Lielbritānijā parādījās ziņas, ka karaļpils veic iekšējo izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka Mārkla pēc laulībām ar Hariju 2018.gadā terorizējusi pils darbiniekus.

Tiek arī veikta izmeklēšana par pāra labdarības fonda darbību, vēstīja mediji.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu