No Balvu novadā saņemtiem un pārbaudītiem 68 siekalu testiem Covid-19 atklāts 2,9% gadījumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 siekalu tests. Ilustratīvs foto
Covid-19 siekalu tests. Ilustratīvs foto Foto: AFP/SCANPIX

No Balvu novadā otrdien izdalītiem un jau pārbaudītiem 68 siekalu testiem Covid-19 atklāts 2,9% gadījumu, secināms no pašvaldības sniegtās informācijas.

No 68 nodotiem testiem Balvu novada siekalu paraugu nodošanas vietās, kas tālāk tika nodoti Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajam institūtam "Bior", 66 neuzrādīja inficēšanos ar Covid-19. Divi paraugi jeb 2,9% no to kopapjoma uzrādīja Covid-19.

Siekalu testu izdale Balvu novadā turpināsies līdz piektdienai.

Jau ziņots, ka Balvu novadā līdz trešdienas plkst.15 ir paņemti 1102 siekalu paraugu testi, atpakaļ saņemti 733. Testus ir izņēmuši arī divi ēdināšanas uzņēmumi, viena pašvaldības iestāde, divas valsts iestādes un vēl divi citas jomas uzņēmēji.

Līdztekus minētajai pūļa testēšanai norisinās arī plānotās iknedēļas Balvu novada pašvaldības iestāžu kolektīvu testēšanas, analīžu paraugus noņemto no deguna un mutes dobuma.

TVNET jau vēstīja, ka Covid-19 slimības būtiska uzliesmojuma dēļ Gulbenes un Balvu reģionā līdz 12.martam notiek pūļa testēšana, noņemot siekalu paraugus.

Analīzes iedzīvotāji var nodot bez maksas un pēc brīvprātības principa.

"Pūļa testēšana ir iedarbīgs veids, kā noteikt vietas, kur parādās infekcijas perēkļi. To precizitāte ir vērtējama aptuveni 97-98%. Palielinot testēšanas apjomu, tiks vērtēta infekcijas izplatības situācijas attīstība," norāda vietvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu