Muzejā nogādāts ASV pirmās Covid-19 vakcīnas devas flakons

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kad 2020. gada decembrī Ņujorkas slimnīcas māsiņa kļuva par pirmo cilvēku ASV, kurš saņēmis Covid-19 vakcīnu, šis brīdis kļuva vēsturisks. Tagad pirmās vakcīnas flakons nogādāts vēstures muzejā, kur nākamajā gadā plānots to izstādīt publiskai apskatei.

10. martā Smitsona Nacionālais Amerikas vēstures muzejs paziņoja, ka ir saņēmis tukšu Pfizer-BioNTech vakcīnas flakonu, kas tika lietots vēsturiskajā mirklī, kad māsiņai Sandrai Lindsejai 14. decembrī tika injicēta pirmā Covid-19 vakcīnas deva ASV

Muzejā nogādāti arī citi materiāli, to skaitā Lindsejas potēšanas pase, vates tamponi un slimnīcas identifikācijas žetons. To visu muzejam ziedoja Ņujorkas slimnīca, kur Lindseja strādā.  

Sandra Lindseja
Sandra Lindseja Foto: AP/Scanpix

“Šie tagad vēsturiskie artefakti dokumentē ne tikai zinātnes progresu, bet arī simbolizē cerības staru laikā, kad pasauli sagrābis vīruss,” paziņojumā teica muzeja pārstāvji. 

Kopš 2020. gada aprīļa muzejs rūpīgi vāc artefaktus, kas palīdz dokumentēt pandēmiju un tās ietekmi uz sabiedrību. Daži artefakti tiek brīvprātīgi ziedoti muzejam, piemēram, atkritumu maisi, kurus pandēmijas sākumā valkāja veselības aprūpes darbinieki, jo trūka aprīkojuma. 

Muzeja kolekcijā ir visdažādākie vēsturiskie artefakti, to skaitā penicilīna pelējums no Aleksandra Fleminga laboratorijas un Džonasa Solkas poliomielīta vakcīnas oriģināls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu