Teksasas štata Herisa apgabala Covid-19 apkarošanas vienības medicīniskais vadītājs Hasans Gokals atteicās izniekot Covid-19 vakcīnas pudelīti un meklēja cilvēkus, ko savakcinēt, - par to viņš tika atlaists no darba un viņam tika izvirzītas apsūdzības noziegumā. 

2020.gada 29.decembrī ārsts Hasans Gokals uzraudzīja “Moderna” vakcīnas sadali - tā galvenokārt bija paredzēta ārkārtas dienestu darbiniekiem. Vakcīna ir pildīta nelielos traukos, katrā no kurām ir 11 vakcīnas devas. Ja šis trauks tiek atvērts, vakcīna ir jāizlieto sešu stundu laikā, bet, ja tas nav noticis, - vakcīna jāizmet.

Tajā decembra dienā, neilgi pirms centra slēgšanas, uz vakcināciju bija ieradies cilvēks. Medmāsa atvēra jaunu vakcīnas pudelīti, kas nozīmēja, ka pēc minētā cilvēka vakcinēšanas Gokalam palika pāri desmit vakcīnas devas, kas izlietojamas sešu stundu laikā. Viņš piedāvāja vakcinēties iestādē tajā brīdī esošajiem medicīnas darbiniekiem un diviem policistiem, bet šie cilvēki vakcīnu bija vai nu saņēmuši, vai atteicās vakcinēties. Tad Gokals piezvanīja savam kolēģim, kura ģimenes locekļi kvalificējās tūlītējai vakcinēšanai - tajā brīdī vakcīnu bija tiesības saņemt par 65 gadiem vecākiem cilvēkiem vai cilvēkiem ar veselības problēmām, kas viņus pakļauj lielākam koronavīrusa riskam. Tomēr kolēģa ģimenes locekļi tobrīd nebija pieejami. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X