Visiem vīriešiem liekas, ka dzimumloceklis ir par īsu. Kādam tam jābūt? (7)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vai dzimumlocekļa izmēram ir nozīme? Uz šo jautājumu pirmajā podkāsta “K punkts” epizodē atbild urologs un andrologs Andris Ābele.

Urologs Andris Ābele stāsta, ka vīrieši bieži satraucas par sava dzimumlocekļa izmēru. Varbūt ne vienmēr tas tiek pateikts skaļi, bet ir skaidrs, ka šis jautājums ir svarīgs. Bieži vien erotiska rakstura filmu iespaidā vīriešiem izveidojas priekšstats par to, kādam šim izmēram ir jābūt.

“Visiem vīriešiem liekas, ka dzimumloceklis ir par mazu,” norāda ārsts.

“Parasti jau tā situācija ir kārtībā,” secina Andris Ābele un norāda, ka izmēri atšķiras dažādās vietās pasaulē. “Piemēram,

aziātiem vidējais dzimumlocekļa garums erekcijas stāvoklī ir 10 centimetri. Dienvidāfrikā, Dienvidamerikā tie var būt līdz pat 20 centimetriem. Ļoti krasa atšķirība. Eiropā - 13-14 centimetri.

Bet te nav tik liela nozīme tam izmēram. Svarīgi, vai dzimumloceklis ir tāds, lai vīrietis spētu veikt pilnvērtīgu dzimumaktu. Tas ir pats svarīgākais.

Nav svarīgi dzimumlocekļa izmēri. Bauda jeb izjūtas būs pilnīgi vienādas kā vienam, tā otram,” secina urologs.

Vairāk par vīrieša seksuālo un reproduktīvo veselību skaties raidieraksta “K punkts” intervijā ar urologu un andrologu Andri Ābeli Youtube, Spotify un Apple Podcasts. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” raidieraksts par cilvēka seksualitāti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu