Jaunu ģimenes ārstu piesaistei Līvānu novads ievieš rezidenta stipendiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Līvānu novada domes ēka.
Līvānu novada domes ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lai piesaistītu ģimenes ārstus, Līvānu novada pašvaldība segs rezidentūras izmaksas jaunajiem ārstiem, kuri būs gatavi pēc studijām strādāt novadā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Novadā lielākā daļa praktizējošo ģimenes ārstu pašlaik ir pirmspensijas vecumā, savukārt jaunie speciālisti pārsvarā par savu darba un dzīvesvietu izvēlas Latvijas lielās pilsētas. Šāda problēma ir visā valstī - piesaistīt jaunus ģimenes ārstus reģionos ir liels izaicinājums, norāda vietvara.

Savukārt medicīnas studenti nereti ir spiesti apmaksāt rezidentūras izmaksas no personīgajiem līdzekļiem, jo ne visas rezidentūras studiju vietas apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem.

Lai risinātu šo jautājumu, pašvaldība plāno konkursa kārtībā piešķirt stipendijas tiem ārstniecības speciālistiem, kuri apgūst ģimenes ārsta specialitāti kā pamatspecialitāti. Ir izstrādāti saistošie noteikumi, kas definēs stipendijas piešķiršanas kārtību.

Stipendijas apmērs vienam studentam plānots 3000 eiro apmērā gadā. Savukārt stipendiātam būs pienākums pēc izglītības iegūšanas izveidot ģimenes ārsta praksi Līvānu novadā un šajā ģimenes ārsta praksē nostrādāt vismaz piecus gadus.

Līdztekus pašvaldība plāno arī citus atbalsta veidus jaunajiem ģimenes ārstiem, piemēram, nodrošinot viņus ar pašvaldības īres dzīvokļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu