Vairākos Mjanmas lielākās pilsētas rajonos izsludināts kara stāvoklis (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STR / AFP

Mjanmas militārā hunta izsludinājusi kara stāvokli sešās Jangonas pašvaldībās, kurās atrodas ārvalstu rūpnīcas.

Kara stāvoklis izsludināts pēc dedzināšanām vairākas Ķīnas rūpnīcās Jangonā. Uzbrukumos vairāki ķīniešu strādnieki tika ievainoti, sociālajā tīklā "Facebook" ziņoja Ķīnas vēstniecība. Kas aizdedzināja rūpnīcas, pagaidām nav zināms.

Vēstniecība aicināja Mjanmas varasiestādes aizsargāt Ķīnas uzņēmumus un Ķīnas pilsoņus.

Kopš 1.februāra, kad Mjanmā notika apvērsums, valstī notiek protesti pret militāro huntu, kas sagrābusi varu valstī.

Nedēļas nogalē drošības spēki brutāli apspieda demonstrācijas, svētdienai izvēršoties par līdz šim asiņaināko dienu.

Svētdien protestu laikā nogalināti vairāki desmiti cilvēku, vēsta vietējie mediji un Politieslodzīto palīdzības asociācija (AAPP).

AAPP ziņoja, ka gājuši bojā vismaz 38 cilvēki Taču citi novērotāji uzskata, ka patiesais upuru skaits varētu būt lielāks.

Ziņu vietne "Myanmar Now", atsaucoties uz trim slimnīcām, vēstīja, ka Jangonā vien nogalināti 59 cilvēki un 129 ievainoti.

Līdz ar karastāvokļa izsludināšanu karavīriem operāciju laikā vairs nav jāgaida uz militāro līderu rīkojumiem, bet viņi var uzreiz šaut vai ieņemt ēkas, ja uzskata to par nepieciešamu.

"Kad Ķīnas vēstniecība nāca klajā ar paziņojumu, armija izsludināja kara stāvokli mūsu rajonā un vairākos citos rajonos. Jo armija baidās no Ķīnas valdības un vienīgi vēlas aizsargāt Ķīnas īpašumus, nevis mūsu civiliedzīvotājus," ziņu aģentūrai DPA norādīja kāds vietējais iedzīvotājs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu