Stūre patlaban neplāno pamest Vakcinācijas projekta biroju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: EPA/Zoltan Mathe

Vakcinācijas projekta biroja Komunikācijas koordinatore Ieva Stūre patlaban neplāno pamest Vakcinācijas projekta biroju, izriet no viņas paustā aģentūrai LETA.

Viņa atzīmēja, ka patlaban arī nav izskanējusi informācija par darbinieku aiziešanu no biroja.

Šodien tika paziņots, ka Vakcinācijas projekta biroja reorganizācijas rezultātā līdzšinējo biroja darbinieku atalgojums tiks noteikts saskaņā ar vienoto valsts pārvaldes atalgojuma sistēmu.

Vienlaikus pagaidām jautājumi saistībā ar Vakcinācijas projekta biroja reorganizāciju ir procesā, tāpēc šobrīd plašāka informācija no biroja netiek sniegta.

Arī Nacionālajā veselības dienestā aģentūrai LETA pavēstīja, ka šobrīd tiek apzināti juridiskie aspekti, līdz ar to arī konkrētāka informācija pagaidām nav.

Jau ziņots, ka Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts Nacionālajā veselības dienestā (NVD) kā struktūrvienība, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts pauda sapratni par kritiku, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, tā ir tikai daļēji pamatota. Viņš citastarp atzīmēja, ka šajos divos mēnešos ir novērstas daudzas problēmas un ielikti pamati, lai notiku liela mēroga vakcinācija.

Saskaņā ar Veselības ministrijas iepriekš izplatīto paziņojumā medijiem teikts, ka NVD tiks izveidota jauna struktūvienība vakcinācijas projekta koordinācijai, kuras finansiālā un cilvēkresursu kapacitāte tiks stiprināta. Tuvojoties vakcinācijas masveida fāzei, projekta koordinācijas vienībai vajadzīgi papildspēki - projektu vadītāji lielas jaudas vakcinācijas centru koordinācijai reģionos.

Vakcinācijas projekta norisi ikdienā nodrošinās koordinācijas grupa, kurā būs iekļauti Veselības ministrijas, NVD, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras un citu VM iestāžu vadošie darbinieki un eksperti. Vakcinācijas projekta regulāru pārraudzību nodrošinās Vakcinācijas projekta Rīcības komiteja, kuru vadīs veselības ministrs un kurā tiks aicināti darboties arī citu ministriju un organizāciju pārstāvji no Veselības aprūpes darba devēju asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas u.c.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu